Copii sedaţi. Controale în centrele de plasament

820

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Ministerul Sănătăţii vor iniţia un control comun pentru a verifica modul în care se prescriu şi se administrează medicamente copiilor cu afecţiuni psihice instituţionalizaţi. Centrul de Resurse Juridice a semnalat, într-o scrisoare publică trimisă autorităților, că aproape 6.000 de copii din centrele de protecție primesc medicamente neuroleptice, iar un sfert dintre ei au fost internați într-un spital de psihiatrie cel puțin o dată, în ultimul an.
În Gorj este anchetă la trei centre de îngrijire a bătrânilor şi copiilor. „S-a reţinut faptul că în trei centre sociale de pe raza judeţului Gorj s-au administrat unor persoane medicamente care intră în categoria substanţelor psihotrope, fără a exista o recomandare medicală de la un medic specialist”, a precizat Mihaela Porime, purtător de cuvânt DIICOT.
În cele trei centre vizate de ancheta DIICOT, două din Târgu Jiu şi unul din localitatea Dobriţa, sunt găzduite, în total, 285 de persoane. Sesizarea a fost făcută la Poliție, în luna februarie a anului 2017, de către fosta conducere a DGASPC Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here