Consultări publice pe tema promovării sănătății

319

În perioada 07 martie – 06 mai 2016 Ministerul Sănătăţii  organizează consultări în vederea finalizării Planului național multianual integrat de promovare a sănătății și educație pentru sănătate. Acestea se vor organiza pe domenii de sănătate publică (sănătatea mamei și copilului, boli transmisibile, boli netransmisibile, violența domestică și egalitatea de gen, altele) după cum urmează: la nivel teritorial, sub coordonarea direcțiilor de sănătate publică, în perioada 07 martie – 22 aprilie 2016; la nivel național, sub coordonarea MS, în perioada 07 martie – 06 mai 2016.

Persoanele interesate să participe la consultări prin formularea unui punct de vedere în scris sunt rugate să respecte următoarele cerințe în privința Materialului/propunerii scrise: punctul de vedere exprimat cuprinde poziția semnatarului, iar opinia trebuie însoțită de propunerea unei soluții concrete; propunerile concrete, argumentate, vor fi transmise în completarea formularului și nu vor depăși echivalentul a maximum 2 pagini A4; pentru formularea unei propuneri se vor avea în vedere următoarele aspecte: prezentarea problemei care urmează a fi soluționată; definirea beneficiarilor cărora li se adresează propunerea; obiectivul, respectiv obiectivele specifice propuse sau, după caz, încadrarea în cele cuprinse în Planul național multianual integrat de promovare a sănătății și educație pentru sănătate; activitățile propuse și justificarea necesității lor; rezultate așteptate (pe termen scurt, mediu și lung) în termeni de indicatori realiști, măsurabili și delimitați în timp; parteneriate necesare pentru implementarea soluției propuse. Pentru a fi luată în considerare și analizată, soluția va fi însoțită de argumente, posibilele efecte ale acestei măsuri, impact social/economic semnificativ, beneficii pentru posibile grupuri de beneficiari. În consecință, este de dorit ca soluția propusă să întrevadă/evidențieze posibila susținere a cât mai multor aderenți, care își descoperă beneficiul în aceasta.
Persoanele interesate pot transmite puncte de vedere pe toată durata consultărilor (07 martie – 06 mai 2016). Pentru participarea la consultările organizate la nivel național (coordonarea Ministerului Sănătății), înscrierile se vor realiza prin completarea formularului de înscriere disponibil pe siteul www.ms.ro.

Consultare publică la DSP Gorj
La nivelul DSP Gorj consultarea publică privind Planul național multianual integrat de promovare a sănătății și educație pentru sănătate se va desfășura după următorul program: 07 – 11 martie 2016 – înscrierile la consultare prin transmiterea Formularului de înscriere la adresa de e-mail dspj.gorj.rel.pub@intergorj.ro „Începând cu 04.03.2016, persoanele fizice sau juridice, care doresc să se inscrie la consultări, se pot informa accesând informațiile disponibile pe pagina noastră de internet www.aspgorj.ro sau la tel. 0253/237.878”, a confirmat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj.
Pe 11 martie se vor afișa listele cu participanții înscriși la procesul de consultare. Din 21 martie până la 1 aprilie vor avea loc consultările, sinteza acestora făcându-se în perioada 4-15 aprilie. Transmiterea sintezelor la MS se va face în perioada 18-22 aprilie.
În procesul de consultare, fiecare susținere a punctului de vedere / formulare a propunerii se va încadra într-un interval de 5 minute.
Date suplimentare privind consultarea publică (Planul național multianual integrat de promovare a sănătății și educație pentru sănătate, Calendarul consultării, Formularul de înscriere) se găsesc pe site-ul Ministerului Sănătății și pe cel al Direcției de Sănătate Publică Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here