Consilierul parlamentar din Senat s-a îmbolnăvit în timpul procesului

326

Expertul parlamentar la Senatul României, Vasile Zosim, a lipsit marți, la termenul de judecată în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. Dacă la primul termen, bărbatul din Capitală nu a avut nici avocat care să-l reprezinte, de această dată a transmis prin intermediul apărătorului său care este motivul pentru care a fost din nou absent. ”Amână cauza pentru lipsa inculpatului, care nu s-a putut prezenta din motive medicale”, a decis magistratul de caz, de la Tribunalul Gorj. Următoarea înfățișare va avea loc pe 1 noiembrie.
Vasile Zosim a fost rezervat în declarații, încă de la început. ”După ce instanța se pronunță, atunci vorbim ce vreți dumneavoastră. Nu am luat nimic. După stabilirea sentinței, discutăm”, a spus acesta.
Consilierul din cadrul Direcţiei Generale de Control Juridic şi Securitate Internă a fost trimis în judecată pe 29 iunie. Bărbatul de 56 de ani, care a fost și reținut, este suspectat că ar fi pretins și primit băuturi alcoolice și parfumuri, în valoare de 1.500 de lei, dar și bani de la omul de afaceri de etnie romă din Târgu-Jiu, Ion Rădulescu, zis Ciupilan, pentru a-l ajuta la încheierea unor contracte.
”Funcționarul public de execuție, respectiv consilier parlamentar în cadrul Senatului României, în perioada 2013-2014, ar fi pretins și primit bunuri în valoare de 1.500 de lei, lăsând să se creadă că are influență asupra conducerii unei societăți comerciale din București, pentru achiziționarea la prețuri preferențiale a unor transformatoare scoase din uz și, de asemenea, a pretins suma de 42.000 de lei, lăsând să se creadă că are influență asupra unui director comercial de la o societate din Ploiești, pentru încheierea unor contracte, având ca obiect achiziționarea unor deșeuri industriale feroase și neferoase”, a precizat în timpul anchetei, Michaela Teodorescu, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Rechizitoriul întocmit de procurori arată că întâlnirile dintre Vasile Zosim și Ion Rădulescu ar fi avut loc și la Senatul României. Cei doi s-ar fi cunoscut prin intermediul unui prieten comun, “Cezar”, din Râmnicu Vâlcea. Anchetatorii susțin că omul de afaceri din Târgu-Jiu controla activitatea a două societăți comerciale în 2013 și era interesat de încheierea unor contracte cu diferite firme pentru achiziționarea și valorificarea de fier vechi. “De la primele întâlniri, R.I. a avut reprezentarea că inculpatul Zosim Vasile, prin funcția pe care o îndeplinește la o instituție importantă a statului român, poate să-i faciliteze încheierea unor contracte de achiziționare fier vechi. Inculpatul Zosim Vasile, prin modul în care a acționat, i-a întărit această convingere, lăsand să se creadă că are influență pe lângă persoane cu putere de decizie din cadrul unor unități de pe teritoriul țării, chiar cu capital majoritar de stat. Cei doi s-au întâlnit frecvent în București, fie în anumite localuri, fie la locul de muncă al inculpatului, respectiv Senatul României”, se precizează în rechizitoriu.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here