Conferinţa naţională a profesorilor de chimie, un succes

518

În perioada 14.02 – 16.02.2014, s-a desfăşurat „Conferinţa Naţională a profesorilor de Chimie”, organizată în cadrul proiectului POS DRU „Formarea continuă a profesorilor de Chimie în societatea cunoaşterii” al cărei beneficiar este Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.  Conferinţa a avut loc la Poiana Braşov, fiind prezenţi reprezentanţi ai celor 4 parteneri implicaţi în implementarea proiectului – Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, Universitatea „Valahia” din Târgovişte, S.C. Siveco Romania S.A., Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani –, precum şi 100 de formatori şi formabili din judeţele incluse în aria de implementare a proiectului.

Prin organizarea Conferinţei Naţionale a profesorilor de Chimie s-a urmărit realizarea unui schimb de bune practici în domeniul formării continue, precum şi evidenţierea importanţei şi necesităţii formării utilizând mijloacele moderne de predare – învăţare. „Prezenţa doamnei Daniela Elisabeta Bogdan, inspector general în cadrul Direcţiei Generale Educaţie şi Învăţare pe tot parcursul vieţii din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, a dovedit importanţa acestui proiect, cofinanţat de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, în pregătirea şi dezvoltarea profesională a cadrelor didactice care predau disciplina Chimie în învăţământul preuniversitar. De asemenea,  participarea la conferinţă a doamnei conf. univ. dr. Gabriela Munteanu – manager al proiectului POS DRU „Formarea continuă a profesorilor de matematică şi ştiinţe economice în societatea cunoaşterii” şi a domnului Dan Tanislav – expert în comunicare în cadrul proiectului POS DRU „Formarea profesorilor de istorie – geografie în societatea cunoaşterii”, prin expunerile pe care le-au realizat, au venit în întâmpinarea scopului conferinţei, prezentând exemple de bune practici şi experienţe din cadrul proiectelor în care au fost implicaţi”, a explicat Andreea Văduva, purtătorul de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Programul conferinţei
Conferinţa a debutat cu prezentarea de către managerul proiectului POS DRU „Formarea continuă a profesorilor de Chimie în societatea cunoaşterii”, conf. univ. dr. Cornelia Tomescu – Dumitrescu, a activităţilor derulate de la începutul proiectului şi până în prezent, a rezultatelor obţinute, a efectelor pe termen mediu şi lung şi a beneficiilor pentru grupul ţintă, urmată de intervenţii ale specialiştilor în educaţie şi ale specialiştilor în evaluare ai proiectului. În partea a doua a conferinţei, au avut loc expunerile invitaţilor cu privire la schimbul de bune practici în domeniul formării continue a cadrelor didactice care predau disciplina Chimie în învăţământul preuniversitar, urmate de prelegeri ale formatorilor proiectului.

37 de expuneri şi prelegeri, la conferinţa de la Braşov
În cadrul conferinţei au fost susţinute 37 de expuneri şi prelegeri, din care 25 de prelegeri au fost ale formatorilor din judeţele implicate în proiect.
Implementarea proiectului POS DRU „Formarea continuă a profesorilor de Chimie în societatea cunoaşterii” se va finaliza la sfârşitul lunii februarie 2014, motiv pentru care a fost organizată această conferinţă finală.
Rezultatele Conferinţei Naţionale a profesorilor de Chimie se vor materializa prin publicarea unei sinteze a dezbaterilor conferinţei şi a unui ghid de bune practici în formarea continuă a profesorilor de Chimie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here