Conferința de lansare a proiectului ERASMUS+ “A învăța să înveți!”

274

Cu ocazia lansării proiectului ERASMUS+ “A învăța să înveți!”, Liceul Tehnologic Baia de Fier a organizat conferința de lansare. Evenimentul s-a desfășurat în data de 14.12.2016, începând cu ora 1300.
Proiectul se derulează în perioada 1 septembrie 2016 – 31 august 2018 și este finanțat din fonduri acordate de către Uniunea Europeană prin programul „Erasmus +”, Acțiunea Cheie 1, stagii de pregătire VET în valoare de 75.460 EURO. Scopul proiectului este asigurarea calității în învățământul tehnic, asigurarea unui limbaj comun în ceea ce privește implementarea unui învățământ de calitate, indiferent de țară, de apartenență la Uniunea Europeană. El este structurat în două componente care se completează reciproc: elevi și profesori. Astfel își propune îmbunătățirea abilităților practice, antreprenoriale, metodice și lingvistice ale profesorilor și elevilor VET.erasmus2
Beneficiarii acestui proiect sunt:
-14 elevi , clasa a XI-a, filiera tehnologică, profil servicii, domeniul economic, specializarea tehnician în activități economice;
– 10 elevi, clasa a XII-a, filiera tehnologică, profil servicii, domeniul turism și alimentație, specializarea tehnician în turism.
Acești elevi vor efectua stagiile de practică în Valencia, Spania pe o perioada de 21 zile (20 martie -9 aprilie 2017) la hotelul HOSPES PALAU DE LA MAR (tehnicienii în turism ) și la întreprinderea OUT-LOG S.L. (tehnicienii în activități economice).
Vor exista și cursuri pentru cadrele didactice ale Liceului Tehnologic Baia de Fier (personal VET) în anul următor stagiilor de practică și anume job shadowing pentru 8 profesori.
La conferința de lansare a proiectului au participat autoritățile locale de la Primăria Baia de Fier, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Gorj.
Coordonator proiect , Prof.Turbăceanu Dana–Simona

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here