Conducerea SANITAS, față-n față cu ministrul Muncii

480

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu şi Marius Sepi, secretar de stat în Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social, însoţiţi de echipa de specialişti guvernamentali implicaţi în elaborarea proiectului Legii salarizării unitare, au răspuns miercuri, 24 mai, invitaţiei la dialog formulată de conducerea Federaţiei SANITAS. La discuții a participat și Valentin Popa, președintele SANITAS Gorj.

În şedinţa Biroului Executiv SANITAS s-au analizat amendamentele la actul normativ în cauză şi soluţiile propuse de Federaţie.
Discuţiile cu reprezentanţii Guvernului vor continua şi în zilele următoare, pentru găsirea unor posibilităţi de îmbunătăţire a textului legii în favoarea personalului din sănătate şi asistenţă socială.
Reprezentanții SANITAS apreciază deschiderea ministrului Muncii față de problemele sindicaliștilor, fapt pentru care aceștia anunță că nu-și doresc conflicte sociale, ci soluții corecte pentru salarizarea echitabilă a întregului personal din sănătate și din asistența socială.
Trebuie spus că Federaţia Sindicală Sanitas obţinuse aprobare de la Primăria Capitalei pentru pichetarea, joi, în intervalul orar 12.00 – 14.00, a Ministerului Muncii. Sindicaliştii din sănătate sunt nemulţumiţi de amendamentul votat recent la proiectul legii salarizării care limitează la 30% sporurile la nivelul ordonatorului principal de credite. După discuțiile purtate miercuri cu ministrul Muncii, sindicaliștii au decis să renunțe la proteste, până la finalizarea dezbaterilor din Camera Deputaţilor, pe marginea proiectului Legii salarizării unitare.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

  1. Daca in sistemul sanitar sau marit atat de mult salariile atunci de ce mai iau spaga ? Nu le este rusine ? Nu se mai satura, mai si fura de la serviciu !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here