Concubini cercetați pentru braconaj

327

Un bărbat cu handicap, în vârstă de 38 de ani, din comuna Săcelu și femeia de 23 de ani, cu care trăiește în concubinaj, sunt cercetați de polițiști pentru braconaj. Aceștia au ajuns în atenția anchetatorilor după ce, duminică, un paznic de vânătoare, pe fondul Săcelu, a sunat la 112 și a anunțat că un grup de vânători a găsit ”cadavrul unei căprioare”. Oamenii legii au efectuat și o percheziție în casa în care locuiesc suspecții.
”Din primele verificări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că animalul fusese prins în capcana unui dispozitiv artizanal confecţionat din toron,tip laţ, găsit la circa 400 de metri de cadavrul căprioarei, care fusese transportat în vederea tranşării de către persoane necunoscute.braconaj (2)

În urma continuării cercetărilor în cauza penală au fost identificați autorii în persoana unui bărbat, de 38 de ani şi a concubinei sale, de 23 de ani, din comuna Săcelu, faţă de care procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci a dispus continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj, constând în vânarea cu laţul a unui exemplar de căprior. De asemenea, a fost efectuată o percheziţie domiciliară, ocazie cu care au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe laţuri, coarne de căprior cu fragmente osoase de craniu”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.
Surse din rândul anchetatorilor susțin că bărbatul cu handicap și iubita lui ar fi prins căprioara în laț, iar când au auzit că se apropie vânătorii au plecat. Bărbatul cu handicap ar fi fost observat, întrucât se deplasează cu dificultate și nu ar fi reușit să fugă de la fața locului.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here