Colegiul Medicilor cere „testarea imediată” a tuturor doctorilor din țară

978

Colegiul Medicilor din România solicită testarea de urgenţă pentru COVID-19 a tuturor medicilor din România: „Cerem aceasta, în primul rând, pentru securitatea sanitară naţională şi abia apoi pentru securitatea sanitară a medicilor! În acest sens solicităm testarea imediată a tuturor medicilor din ţară cu prioritate!”
În plus, Colegiul Medicilor solicită ca fiecărui pacient internat în spital în această perioadă să îi fie făcut testul pentru COVID-19, indiferent de încadrarea în definiţia de caz. „Solicităm ca pentru fiecare pacient admis în spitale, pentru că acum, cu câteva mici excepţii, sunt admise doar cazurile de urgenţă medico-chirurgicală, să se efectueze testarea indiferent dacă se încadrează sau nu în definiţia de caz, aceasta pentru că de acum transmiterea este comunitară. Considerăm că aceste două măsuri implementate necondiţionat vor preveni evenimente epidemiologice precum cele deja întâmplate în unele spitale din ţară”.
Colegiul Medicilor mai cere achiziţionarea de materiale sanitare de protecţie pentru medicii de familie şi de ambulator. „Acelaşi lucru va trebui să se întâmple şi în ceea ce priveşte medicina primară, care în mod evident preia multe dintre sarcinile epidemiologice şi direct medicale. În acest context, reiterăm solicitarea noastră urgentă ca Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile de Sănătate Publică, să achiziţioneze echipamente şi materiale de protecţie pentru cabinetele medicilor de familie şi de ambulator şi să solicite medicilor de familie, aşa cum, de exemplu, a făcut Direcţia de Sănătate Publică Prahova, necesarul de astfel de echipamente şi materiale care să poată fi distribuite medicilor din cabinete”, susțin reprezentanții Colegiului Medicilor din România.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here