Colectare selectivă la ţară. Firmă din Bucureşti, pentru gunoaiele din Gorj

579

Un nou operator de salubritate a intrat serios pe piaţa colectării şi transportului de deşeuri în judeţul Gorj. Cel puţin 20 de primării au semnat cu Supercom, o firmă din Bucureşti care operează în mai multe judeţe din ţară.

Numărul primăriilor care vor colabora cu noua societate se va dubla până în toamnă. „Avem un operator la nivelul județului și circa 20 de primării care au venit către acest operator, primării care până mai ieri aveau probleme cu deșeurile. Chiar marți am fost în localitatea Stejari, care avea aceste probleme. Firma care lucra acolo i-a lăsat baltă, practic nu mai prelua deșeurile, dar începând de miercuri s-a rezolvat această problemă”, a anunţat Luis Popa, șeful Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor din cadrul Consiliului Județean Gorj.
Printre comunele care beneficiază de colectare selectivă din poartă în poartă se numără Baia de Fier, Bumbeşti-Pițic, Polovragi, Alimpești, Bengești Ciocadia, Plopșoru, Negomir, Fărcășești, Arcani și Urdari. „Primarii au decis să apeleze la acest nou operator. Din discuțiile avute cu primarii, eu cred că undeva la 1 septembrie, cel târziu la 1 octombrie, cel puțin 40 de comune din acest județ vor veni către această asociație făcută la nivelul Consiliului Județean. Practic, peste jumătate din acest judeţ nu va mai avea probleme cu deşeurile. Inclusiv zona Rânca, unde au fost toate acele probleme, situația va fi rezolvată începând de luna aceasta”, a mai spus Luis Popa.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here