Cluburi de coding pentru copii

320

Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj a organizat în parteneriat cu Fundația Progress și Asociația ETIC evenimentul de lansare a proiectului „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”.

Evenimentul a avut loc miercuri, 15 februarie 2017, orele 12.00-16.00 la Râmnicu Vâlcea. În județul Gorj, proiectul este susținut la nivel local de către bibliotecarele Adriana Merfu (Biblioteca Publică Locală Motru), Ana Corina Popescu (Biblioteca Publică Locală Bălești), Adela Sîrbu (Biblioteca Publică Locală Jupânești), Mioara Simona Gheorghe (Biblioteca Publică Locală Scoarța) și Anișoara Bocai (Biblioteca Publică Locală Vladimir).club coding_ins

Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj va oferi suport în organizarea cursurilor de formare inițială în coding pentru bibliotecari locali și copii cu rolul de Ambasadori ai proiectului. Proiectul „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” are ca scop crearea unei comunități active de copii, tineri și bibliotecari prin înființarea a 30 de cluburi de coding în 30 de biblioteci publice din șase județe din diferite zone ale României (Argeș, Vâlcea, Gorj, Timiș, Bihor, Sălaj). Aceste cluburi vor contribui la dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor și la implicarea acestora în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative.
Prin activitățile de formare și atelierele organizate în cadrul cluburilor de coding nou înființate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât 380 copii din mediile rural și urban mic, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie. „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” este un proiect al Fundației Progress din Bistrița realizat în parteneriat cu Asociația ETIC, cu sprijinul financiar al Fundației Româno-Americane.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here