CJAS Gorj a eliberat 925 carduri europene de sănătate

364

De la începutul anului până la data de 21 mai, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a eliberat 925 carduri europene de sănătate, 27 de gorjeni solicitând prin email eliberarea acestora. În aceeaşi perioadă a anului trecut au fost eliberate 867 carduri. Reprezentanţii CJAS Gorj fac precizarea că deocamdată se eliberează doar adeverinţe provizorii, solicitările putând fi onorate în aceeaşi zi în care se depun cererile.

De aproape o lună, la nivel naţional, şi, implicit în Gorj, în locul cardurilor europene de sănătate se eliberează adeverinţe provizorii. Chiar şi aşa, numărul solicitărilor depuse la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj continuă să crească. Până în prezent au fost eliberate peste nouă sute de carduri. „De la 1 ianuarie până la data de 21 mai 2014 au fost eliberate 925 carduri europene, fiind înregistrate şi 27 de solicitări pe mail. În aceeaşi perioadă a anului trecut au fost eliberate 867 de carduri. Deocamdată se eliberează doar adeverinţe provizorii, avantajul acestora fiind că le putem elibera în aceeaşi zi în care se înregistrează solicitarea”, a confirmat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

6 luni valabilitate
Eliberarea cardului european se face la cererea persoanei asigurate. Acesta poate fi folosit numai pe teritoriul statelor membre UE/SEE. Pentru a obţine acest document, persoanele asigurate trebuie să facă o solicitare în acest sens către Casa de Asigurări Sociale de Sănătate de care aparţin. Cardurile au o valabilitate de 6 luni de la data emiterii şi acoperă acordarea îngrijirilor medicale de imediată necesitate. Cardul european nu acoperă situaţia în care o persoană pleacă într-un alt stat membru al UE/SEE pentru a beneficia de tratament medical.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here