Circulaţia pe Transalpina se face pe proprie răspundere!!!

467

Zonele cu probleme de pe Transalpina vor fi marcate. Asta în urma discuţiei purtate între Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, Florin Jianu şi directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR). Oficialul a menţionat de asemenea că oricine circulă pe tronsonul închis al Transalpinei, situat între Rânca și Obârșia Lotrului, o face pe propria răspundere.

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, Florin Jianu, a declarat vineri, la Târgu-Jiu, că a purtat discuții cu directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), cu care a stabilit trimiterea unei echipe pe DN 67 C Transalpina, pentru a marca zonele cu probleme. El a afirmat că oricine circulă pe tronsonul închis al Transalpinei, situat între Rânca și Obârșia Lotrului, o face pe propria răspundere.
“Cunosc problema legată de Transalpina, chiar am avut discuții cu directorul CNADNR, am stabilit ca acesta să trimită o echipă în teritoriu și să marcheze cele 4-5 zone care sunt cu probleme. Ne preocupă bineînțeles siguranța rutieră, în aceeași măsură ne preocupă și proprietarii de pensiuni și oamenii care desfășoară activități de turism în zonă. În acest sens, CNADNR o să trimită o echipă să marcheze acele zone. Până la Rânca se circulă fără niciun fel de restricție, dincolo de Rânca drumul este declarat închis, subliniez acest lucru că oricine vrea să circule, circulă pe propria răspundere, dar am putut să obținem acest lucru ca domnul director să meargă acolo să marcheze aceste zone. Am vizitat zona Rânca de mai multe ori, este o zonă în dezvoltare, o zonă frumoasă, atractivă, care atrage turiști nu numai din regiune, ci din toată țara”, a precizat Florin Jianu, vineri, în cadrul vizitei oficiale de la Târgu-Jiu.

Nefinalizarea lucrărilor de construcţie pe Transalpina, un pericol
Directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, a declarat luni, la Rânca, că sectorul de drum aparținând DN 67C Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului este închis circulației din cauza nefinalizării lucrărilor de construcție și neasigurarea condițiilor de siguranță.
Potrivit acestuia, DN 67C Transalpina este finalizat în proporție de 80%, dar pe porțiunea dintre Rânca și Obârșia Lotrului drumul nu este semnalizat corespunzător și nici nu au fost montate elemente de siguranță, ceea ce poate duce la producerea de accidente rutiere. Astfel, șoferii care vor circula pe segmentul menționat riscă să fie sancționați cu amenzi.
Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România şi din întregul lanţ carpatic, atingând înălţimea de 2145 m în Pasul Urdele. Este situat în Carpaţii Meridionali şi traversează Munţii Parâng de la N la S. Drumul merge în paralel cu Valea Oltului şi Valea Jiului şi leagă localitatea Saliştea din Sibiu de localitatea Novaci din judeţul Gorj.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că pe drumul naţional DN 67C  Transalpina, sectorul Bengeşti – Sebeş (km 0+000 – km 148+414), circulaţia rutieră este deschisă doar între localităţile Bengeşti – Rânca (km 0+000- km 34+500). Măsura vine după ce zilele trecute proprietarii de pensiuni de la Rânca au protestat cu pâine și lumânări, împotriva CNADNR. Compania nu a menționat în informările date că nu întreg traseul Transalpinei este închis, și că la Rânca, bunăoară, se poate ajunge perfect legal.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here