Ciocolată expirată într-un magazin din Gorj. Brutării și carmangerii, amendate pentru mizerie

885

Un magazin alimentar din județul Gorj a fost amendat drastic pentru că avea la vânzare ciocolată expirată, al cărei termen de valabilitate fusese modificat. „Am aplicat o amendă de 50.000 lei la un magazin alimentar, pentru expunerea spre comercializare a unor produse alimentare cu termen de valabilitate expirat și pentru inducerea în eroare a consumatorului, prin modificarea acestui termen, astfel încât produsul să pară în termen de valabilitate. Ca sancțiune complementară s-a dispus reținerea oficială a 23 bucăți de ciocolată Kinder”, a anunțat Robert Cosmin Spînu, directorul DSVSA Gorj.
Totodată, în ultima săptămână, inspectorii DSVSA Gorj au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, din care trei avertismente scrise și 11 amenzi în cuantum de 106.400 lei, unor obiective situate în Aninoasa, Bărbătești, Crușeț, Dănești, Runcu și Târgu-Jiu.
Avertismentele scrise au fost date pentru introducerea animalelor în exploatație fără documente sanitare-veterinare. De asemenea, un adăpost de animale a fost amendat cu 3.000 de lei pentru nerespectarea condițiilor minime de cazare a câinilor fără stăpân și nerespectarea normelor legale privind capturarea și transportul animalelor fără stăpân.
Două brutării au fost amendate cu câte 10.000 de lei fiecare pentru mizerie.
Mai precis, pentru neîntreținerea spațiilor, echipamentelor și ustensilelor de lucru folosite (paviment, plafon, pereți, glafuri ale ferestrelor, utilaje și aparatură frigorifică neigienizate, tavane cu infiltrații, corpuri de iluminat neprotejate, pereți cu porțiuni deteriorate, vestiare neigienizate, lipsa facilităților de spălare și uscare a mâinilor).
Tot pentru mizerie a fost amendată cu 10.000 de lei și o carmangerie. Aici, stâlpii de susținere a plafonului prezentau porțiuni punctiforme de rugină, iar pavimentul din camera de congelare era deteriorat.
De asemenea, s-a mai aplicat o amendă de 12.000 lei la o carmangerie, pentru neasigurarea trasabilității unui lot de piept de pui marinat produs în carmangerie și expus spre comercializare (lipsa raportului de producție și a elementelor de identificare ale materiei prime). Inspectorii DSVSA Gorj au dispus reținerea întregii cantități de 1,526 kg piept de pui marinat.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here