Cilică intră în greva foamei pentru demiterea prefectului Andrei şi a comandantului Caragea

190

DSC_0579Jurnalistul Ion Cilică-Deaconu, totodată, preşedinte al Alianţei Românilor de Pretutindeni, va intra mâine în greva foamei, pe termen nelimitat, protestând împotriva refuzului Guvernului României de a-i demite din funcţii pe Liviu Andrei, prefect de Gorj, şi pe Viorel Salvador Caragea, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. În opinia lui Cilică, ambii s-ar face vinovaţi de situaţia dezastruoasă în care se află judeţul Gorj, cu grave consecinţe în privinţa siguranţei cetăţeanului.

Cilică şi-a depus cererea privind protestul din 18 mai, care urmează a se realiza în faţa Prefecturii Gorj, ieri la Primăria Târgu-Jiu, primind aprobarea autorităţilor municipale privind acţiunea sa. Cilică spune că, în paralel, şi membrii fililialelor Alianţei Românilor de Pretutindeni din străinătate ar urma să picheteze ambasadele şi consulatele României în ţările unde se află. Cilică susţine că va intra în greva foamei ,,urmare a neluării niciunei măsuri de către Guvernul Ponta în ceea ce privete demiterea prefectului PDL şi a şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, Viorel Caragea, şi el susţinut în funcţie tot de PDL care nu iau măsuri în destructurarea benzilor de crimă organizată ce acţionează pe teritoriul judeţului Gorj”. Jurnalistul a fost recent victima unei agresiuni grave petrecute asupra sa în localitatea Stejari, el fiind bătut cu o bâtă de baseball, în urma loviturilor fiindu-i fracturată una din mâini, în trei locuri. Nici până în prezent agresorul nu a fost tras la răspundere pentru fapta sa ori reţinut de poliţiştii care au iniţiat o anchetă după spitalizarea lui Cilică la Cărbuneşti.

dPrefectul l-a ameninţat?!

Cilică susţine că inclusiv prefectul Liviu Andrei i-ar fi pus gând rău, pe perioada mitingului desfăşurat în faţa Prefecturii Gorj, la începutul anului, miting care alături de altele desfăşurate la nivel naţional, au dus la căderea Guvernului Boc. Jurnalistul susţine că şi-a pus mari speranţe în privinţa Guvernului USL, că va face dreptate, dar până în momentul de faţă nu a văzut nimic. Mai mult, la vizita sa recentă în judeţului Gorj, premierul Victor Ponta a primit de la Cilică un memoriu privind neregulile celor doi, Andrei şi Caragea, şi o listă de revendicări, dar până în prezent nu a primit niciun răspuns de la primul-ministru. ,,Dacă Guvernul nu va lua nicio măsură împotriva celor doi eu voi pleca, în patru scânduri, din Piaţa Prefecturii. Mă voi sacrifica pentru binele gorjenilor”, a declarat Cilică-Deaconu.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here