Cheia de la uşa PC, în buzunarul lui Dian Popescu

274

rautFoştii liberali Dan Ilie Morega şi Ion Răuţ, dau tot de Dian Popescu şi dacă ajung la Partidul Conservator. Asta deoarece orice nou membru intrat în PC sau în PNL trebuie să aibă, de acum, acordul ambilor şefi de organizaţii politice care sunt, de scurt timp, în noua Alianţă.

Dan Ilie Morega a susţinut recent că a fost ofertat anul trecut de lideri ai PC pentru a intra în această formaţiune politică. Fostul liberal Ion Răuţ a declarat şi el că ar fi tentat să intre în Partidul Conservator Gorj, dacă va găsi aici o echipă cu care să fie ,,în rezonanţă”. Niciunul nu au luat însă în calcul faptul că pentru a intra în rândurile Partidului Conservator Gorj trebuie să obţină şi acordul fostului lor coleg de partid, Dian Popescu, cu care niciunul nu mai este în relaţii foarte bune. “Nu discut de Răuţ sau de Morega. Oricare dintre foştii membrii ai PC care vor să revină în partid, dar şi noii intraţi în organizaţie, trebuie să obţină şi acordul colegilor noştri de Alianţă. Deci, dânşii trebuie să treacă de Dian Popescu, iar la fel este şi în cazul conservatorilor care vor să intre în PC. Trebuie să aibă acordul meu”, a declarat Ilie Petrescu, şeful PC Gorj.

,,Fără Răuţ în PC”

Trecutul lui Ion Răuţ care a fost exclus anul trecut, de Dian Popescu, din PNL Gorj, pe motiv că a fost ofiţer de Securitate, îl urmăreşte în continuare. Asta deoarece, lui Răuţ i se închid uşile şi la PC Gorj, Ilie Petrescu susţinând că deşi statutul PC nu cuprinde prevederea pe baza căreia a fost exclus Răuţ, rămân în vigoare aici cele decise de CNSAS. “Securiştii nu vin la PC, chiar dacă nu avem în statut prevăzut asta”, a declarat Petrescu. În ce priveşte situaţia lui Dan Ilie Morega, acesta şi-a dat demisia din PNL Gorj la jumătatea anului trecut, el susţinându-l însă pe Dian Popescu la alegerile interne din 5 septembrie. În cazul său, Dian Popescu ar putea fi mai maleabil, dacă acesta vrea să intre în PC.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here