Cercetată în dosarul furtului de fier vechi, Trăznea, lăsată fără gestiune la CE Turceni

130

_MG_4083Gestionara Complexului Energetic(CE) Turceni, Gheorghiţa Trăznea, care este bănuită că ar fi pe mână cu hoţii de fier vechi surprinşi joia trecută cu o maşină încărcată cu motoare, a fost lăsată fără gestiune, la cererea conducerii unităţii energetice.

Femeia nu este însă singura cercetată în acest dosar greu de aproape 27 de tone, cât a cântărit fierul sustras fără acte din incinta complexului, ci alături de ea sunt anchetaţi atât şeful de Departament, Constantin Ciorei, şeful portarilor, Sorin Dinu, fost poliţist, şi şeful gardienilor, Vasilică Drăghicescu, un apropiat al lui Făget. În plus însă, anchetatorii caută acum şi prima maşină încărcată cu fier care ar fi trecut de poarta unităţii, în aceiaşi zi, destinaţia fiind Timişoara şi apoi străinătatea.

Surse din cadrul CE Turceni susţin că cel care a anunţat furtul masiv din incinta unităţii energetice a fost un poliţist, care a anunţat delictul chiar sus la şefii săi de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj, de teama că acest caz ar putea fi muşamalizat la Poliţia Turceni. Asta ca urmare a faptului că în zonă astfel de fapte s-au mai petrecut, hoţii nefiind la prima abatere.

De data aceasta cei care s-au încumetat să fure aproape 27 de tone de fier, deşi în documente aveau aprobare pentru 7 tone, erau pe mână cu mai mulţi “grei” ai CE Turceni, care le facilitau accesul nestingherit pe porţile unităţii.

Grav este însă că de data asta hoţii au luat nişte motoare noi şi nu unele vechi, lucru depistat sub fierul care acoperea încărcătura valoroasă. Motoarele trebuiau să ajungă la Timişoara de aici fierului urmând să i se piardă urma, destinaţia fiind străinătatea.

Poliţiştii şi procurorii care s-au deplasat la faţa locului cercetează acum acest furt, mai ales că se vehiculează că în aceiaşi zi un alt transport similar ar fi părăsit CE Turceni pe poarta 2. În cercul suspecţilor a intrat şi un nepot al lui Drăghicescu, care s-ar îndeletnici cu astfel de activităţi de comercializare a fierului vechi.

Conducerea CE Turceni tace însă mâlc în cazul acestui furt, cotidianul Gorjeanul sesizând un incident similar şi astfel de infracţiuni repetate în complex.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here