CEO vrea expertiză, în litigiul pentru acordarea sporului de tură și a hranei de protecție

514

La termenul de luni de la Judecătoria Târgu-Jiu, în dosarul Sindicatul Solidaritatea 2013 vs. CE Oltenia privind acordarea sporului de tură și a hranei de protecție pentru salariații companiei, juriștii CEO au solicitat instanței efectuarea unei expertize. Asta urmare a faptului că avocatul reclamanților a prezentat instanței o hotărâre judecătorească potrivit căreia CEO a pierdut un proces similar, deschis de sindicalistul Golea de la FNME. A rămas ca până în toamnă, după vacanța judecătorească, să se realizeze această expertiză care va privi felul în care s-au acordat aceste facilități pentru salariații companiei, adică sporul de tură de 5,5 % din salariu și hrana de protecție prevăzută în Codul Muncii.
“Nu vom renunța la acest proces deschis împotriva companiei, deoarece s-a creat deja un precedent, un alt sindicat obținând în instanță aceste drepturi. Sunt convins că după expertiză, judecătorul de caz va stabili că avem dreptate și va hotărî că și CEO să acorde aceste drepturi prevăzute în CCM și pentru cei 64 de salariați pe care sindicatul îi reprezintă în acest litigiu deschis de noi în luna mai”, a declarat liderul sindical, Nicu Bunoaica.
Hrana de protecție constă în acordarea de produse lactate pentru salariții care prestează în mediu toxic.

Procesul pentru economia la fondul de salariu, pe țeavă!
Bunoaica anunță, de asemenea, că are pregătit un alt proces împotriva CEO legat de economia la fondul de salariu pe 2015, care nu s-a împărțit salariaților, deși era prevăzut în CCM la art.153. Acest articol prevede ca economia la fondul de salariu să se împartă în mod egal la toți salarii CEO, în ultima lună a anului. Acești bani trebuiau acordați la finalului 2015, când la conducerea CEO s-au succedat Laurențiu Ciurel și Laurențiu Ciobotărică.
Economia respectivă a fost discutată în 2015 în comisiile mixte, Ciobotărică susținând că ar exista o economie de 700/salariat, spune Bunoaica, care anunță că la momentul respectiv în companie era 16.400 de salariați. “Cifra nu era cea reală care era, de fapt, de 1169 de lei/salariat. În acele comisii Ciobotărică a anunțat că va acorda această economie, dar a precizat că are cheltuieli având litigii cu salariații pe salarii”, a subliniat Bunoaica, care susține că banii nu s-au dat și au dispărut atât din discuțiile cu sindicatele, cât și din buget. “Nu ar fi exclus ca de banii în cauză să știe o parte a sindicatelor majoritare și semnatare, dar și administrația, banii putându-se scurge într-un fond de premiere, adică prime pentru administrație și sindicatele în cauză”, a conchis Bunoaica, care susține că administrația Boza vrea discuții amiabile pe această temă. O astfel de discuție se va purta, în prezența avocaților sindicatului, la CEO, astăzi de dimineață.
Interesant este că avocata sindicatului este chiar Laura Manea, fosta șefă a Departamentului Legislație al CEO, în timpul administrației “Ciurel”. De anul trecut, Laura Manea, dată afară din CEO în martie 2016 după ce i s-a pus la dispoziție un alt post în companie, și-a deschis cabinet de avocatură în Târgu-Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.