CEO strânge cureaua, a oprit livrările spre RAAN

391

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a decis să stopeze livrările de cărbune din Gorj spre Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) Severin. Totul din cauza datoriei acumulate de RAAN către CEO, care în loc să se diminueze a crescut la valoarea de 300 de milioane de lei vechi. Ordinul lui Ciurel a creat valuri în Mehedinţi, sindicaliştii considerând că stoparea livrărilor ar pune în pericol Termocentrala Halânga.

După problemele în lanţ apărute în Mehedinţi, urmare a reţinerii preşedintelului CJ, Adrian Duicu, autorităţile au primit vestea că Gorjul nu mai livrează cărbune la RAAN.
Prim-vicepreşedintele BNS, Ion Pisc, a declarat marţi, că decizia Complexului Energetic Oltenia (CEO) de a întrerupe livrările de cărbune către RAAN pune în pericol funcţionarea normală a Termocentralei din Halânga.
Cu sau fără acest pericol, nu este un secret că măsura CEO a fost luată ca urmare a datoriei de aproximativ 300 milioane de lei pe care o are de achitat RAAN pentru cărbunele livrat din cariera Husnicioara.
DSC_0557“Această situaţie ar fi putut fi evitată dacă ministerul de resort ar fi dispus achitarea contravalorii apei grele aflată în rezerva de stat la Uzina Romag-Prod. Pentru acest an, s-a alocat pentru RAAN doar 67 milioane de lei, sumă insuficientă”, a precizat Pisc. În context, reprezentantul BNS a mai arătat că, în cazul în care Guvernul nu va identifica soluţii pentru ieşirea din impas, sunt prevăzute o serie de proteste ale sindicaliştilor de pe platformele RAAN.
La nivel de CEO se strânge serios cureaua, reorganizarea fiind în toi, scopul fiind şi diminuarea cheltuielilor de personal din structură.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here