CEO schimbă organigramele! – Directorii din SNLO îşi caută fostele posturi la subunităţile din Motru

252

SNLO 1Realizarea Complexului Energetic Oltenia(SNLO), va provoca schimbări serioase în organigramele unităţilor componente. Nu ascund aceste potenţiale modificări nici reprezentanţii Ministerului Economiei, care susţin doar că directorii generali ar rămâne pe funcţii, dar organigramele se vor schimba. Acest lucru a creat deja valuri la nivel de SNLO, înainte de declaraţii, o parte dintre actualii şefi din sediul unităţii miniere de la Târgu-Jiu încercând să facă demersuri să revină la fostele posturi de la carierele din Motru. Aici posturile sunt însă ocupate, dar şefii au de gând chiar să îşi dea la o parte competitorii, în cazul în care actualele lor scaune vor cădea.

F1040029Deşi Claudiu Stafie, secretarul de stat de la Ministerul Economiei, a declarat vineri că organigramele la unităţile componente ale CEO, se vor modifica o dată cu realizarea noii structuri energetice, directorul general al SNLO, Daniel Burlan, minimizează declarativ impactul pe care îl va avea această procedură la nivelul societăţii pe care o conduce. Burlan ştie însă sigur că va rămâne fără consilier, adică fără Mircea Mezinca, care este director-asistent manager al SNLO. Mezinca, înainte de promovarea în preajma lui Burlan, a fost însă director al EMC Motru, unitate desfiinţată, şi director al Carierei Roşiuţa. Un post nu există iar altul este ocupat de Florian Gheorghescu, director cu rezultate. În concluzie încercarea lui Mezinca de a-şi face loc înapoi acasă se soldează, cel puţin teoretic, cu un eşec. Se vehiculează însă că Mezinca ar putea să se strecoare pe funcţia de şef Resurse Umane la Cariera Roşiuţa.

Posturi lipsă

Nici Constantin Lăzăroiu, directorul de Resurse Umane din cadrul SNLO nu stă prea confortabil dacă CEO îi va desfiinţa postul. Anterior promovării sale la SNLO, Lăzăroiu a fost şef Birou Salarizare la EMS Fărăceşti, unitate care s-a desfiinţat între timp. În aceiaşi situaţie, de altfel, se regăseşte şi directorul de Producţie al SNLO, Mihai Dafinoiu, care ar trebui şi el să revină la EMC Motru, dar unitatea s-a desfiinţat, între timp, ori la Lupoaia, unde a fost director de carieră, dar postul este ocupat de Sorin Iovan. Pare puţin probabil ca Iovan, care are şi rezultate notabile, să fie înlocuit, în caz de modificări substanţiale provocate de CEO, cu Dafinoiu. Dan Olaru, director economic al SNLO, a fost şi el, anterior promovării, contabil-şef al Carierei Roşiuţa. Postul este însă, în prezent, ocupat de Nicolae Telescu, care şi-a făcut bine treaba pe funcţie. Contabilul-şef al SNLO, Nicolae Viaşu a fost contabil şef la EMC Motru. Unitatea s-a desfiinţat motiv pentru care, în caz de eliminare a postului, acesta nu prea are unde se întoarce. El a mai ocupat însă o funcţie similară şi la Cariera Lupoaia, dar, aici, postul este ocupat de Nicolae Giuran. Nici lui Giuran, SNLO-ul nu are ce-i reproşa.

Salariat al CE Turceni

Grigore Dădălău, şeful Departamentului Achiziţii, s-ar confrunta însă cu cea mai mare problemă. Acesta a fost şef de Departament la EMC Jilţ, dar acum exploatarea nu mai aparţine de SNLO, ci de Complexul Energetic Turceni. În caz de “CEO”, Dădălău ar trebui reangajat. Probleme serioase ar putea avea însă şi Dorina Jianu şi Adrian Zamfirescu care au venit din afara SNLO. Jianu, şefa Departamentului Compensări Patrimoniu, a venit din privat, iar Zamfirescu, actual şef Departament al SNLO, de la cârma Petrom Gorj. Restul inginerilor cu posturi de conducere în SNLO, vin majoritatea de la Rovinari, ori de la Roşia. Cireaşa de pe tort, Daniel Burlan, a fost, anterior promovării sale de director tehnic al SNLO şi apoi de director general, fost inginer şef mecanic la Lupoaia. Acum postul său este ocupat însă de Nicolae Arjoca.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here