Ce vis urât! Pandurii – ACS Poli: 1-3

343

Pandurii a revenit pe locul de baraj după înfrângerea cu ACS Poli Timişoara, de vineri. Formaţia noastră a fost depăşită de bănăţeni după o repriză secundă de coşmar. Jocul a fost bogat în evenimente, trupa gorjeană terminând partida în 8 jucători. Samson şi Ene au văzut roşu în faţa ochilor, iar Sârghi a fost luat de ambulanţă. Din nefericire, unul dintre cei mai buni oameni ai gorjenilor în 2017, Răzvan Stanca, şi-a îngropat echipa în acest meci, greşind la toate cele 3 goluri ale oaspeţilor.

Filmul meciului
Min.25: GOL Pandurii! Hlistei a deschis scorul după o combinaţie bună cu Buşu, şutul celui dintâi, de la marginea careului, ducându-se sub bara porţii lui Straton.
Min. 30: Drăghici a ratat un penalty acordat eronat, bănăţeanul trimiţând mingea peste poartă.
Min. 48: Samson a fost eliminat uşor după o presupusă lovitură cu cotul.
Min. 70: GOL Poli! Henrique a egalat cu un şut din unghi. Balonul a trecut pe sub Stanca.
Min. 72: GOL Poli! Bărbuţ a scăpat pe contraatac, a şutat moale, dar Stanca a avut o intervenţie foarte slabă.
Min. 84: Ene a fost eliminat după un fault din postura de ultim apărător.
Min.86: Cânu a înscris după o nouă gafă a lui Stanca, portarul gazdelor ieşind hazardat la un corner.

Stoican: “Sunt dezamăgit”
Pandurii a avut meciul în mână, dar greşelile personale au dus din nou la eşec. Antrenorul gorjenilor, Flavius Stoican, a admis că elevii săi i-au băgat în joc pe timişoreni. “Am început meciul bine, am avut o primă repriză foarte bună, cu multe situaţii, chiar şi cu ocazii de gol, o circulaţie bună a balonului, chiar dacă în unele momente doar o posesie şi fără progresie. A doua repriză a fost de coşmar. După pauză am primit acel cartonaş roşu şi apoi ne-am retras un pic, au venit şi acele greşeli personale şi totul s-a dus de râpă. Sunt dezamăgit, pentru că după prima repriză senzaţia era ca o să câştigăm lejer acest meci. Cartonaşele roşii cred că au fost acordate pe merit, nu ştiu la Samson dacă a lovit sau nu. Nu comentez, pentru că nu am văzut”, a spus Stoican. “Este un meci peste care trebuie să trecem din păcate. Până la eliminarea lui Samson am controlat meciul. De atunci, Timişoara a profitat de omul în plus pe care l-a avut, şi jocul s-a pierdut. Am ratat o oportunitate foarte bună să facem 19 puncte. Sunt convins că ne vom salva”, a declarat preşedintele USMO, Marin Condescu. “Ne-a fost frică de acest joc, pentru că i-am urmărit, au jucat foarte bine mai ales în deplasare. Dar astăzi cred că nu au mai avut puterea necesată, nu au mai avut acea vână şi, până la urmă, în condiţii de superioritate numerică deosebită, am reuşit să căştigăm. Eu nu am crezut că voi jucă în Liga 1 cu Timişoara ,am pregătit această echipă pentru liga a doua. Am în lot 17 fotbalişti, restul sunt juniori. Nici nu am ştiut că vom fi cu 14 puncte penalizare, ştiam numai de 6. Pierzând primele 5 etape, ne gândeam când o să facem şi noi un punct, când o să ajungem să nu mai fim pe minus. Performanţa este deosebită, suntem singurii care luptăm pe 3 fronturi. E o satisfacţie imensă”, a declarat tehnicianul oaspeţilor, Ionuţ Popa.

Stanca “a forţat” nejustificat!
Titularul dintre buturile pandurilor, Răzvan Stanca, a recunoscut că s-a grăbit să revină pe teren în ciuda unei accidentări. Portarul veteran lipsise la Tg-Mureş, unde pandurii nu primise gol, de acea titularizarea sa a părut surpinzătoare. Stanca a forţat fără sens revenirea în primul 11, iar până la urmă acest lucru a fost în defavoarea echipei sale. “N-am avut parte de un asemenea meci în toată cariera mea. Îmi pare rău că am pierdut. Am pierdut după o primă repriză foarte bună a noastră. Totul a culminat cu acel roşu primit în debutul reprizei a doua. Eliminarea şi-a pus amprenta asupra jocului. Nu am mai putut să ţinem de minge şi rezultatul a fost că am pierdut. Era un meci de care pe care, cu o contracandidată la retrogradare. Nici eu nu am fost în plenitudinea forţelor, am jucat cu o mică tendinită, care din pacate şi-a pus amprenta pe evoluţia jocului meu. M-a tot întrebat (Flavius Stoican – n.r.) dacă sunt în regulă, de o săptămână. I-am spus că am o durere suportabilă şi voi încerca să ajut echipa. Din păcate, am luat decizia greşită. Mai bine stăteam şi îmi reveneam 100%. Atunci puteam să ajut echipa”, a declarat Stanca. Pe de altă parte, Stoican a spus că portarul său îl asigurase că a trecut peste accidentare. “Atâta timp cât eu am discuţii individuale cu Răzvan, şi el îmi spune că e 100%, merg pe mâna jucătorului. Probabil a avut oarecare dureri, dar înainte de partidă am avut o discuţie cu el şi a zis că este ok”, a precizat antrenorul.

Pandurii Târgu Jiu — ACS Poli Timișoara 1-3 (1-0)
Stadion „Municipal” Drobeta-Turnu Severin
Au marcat: Cătălin Hlistei (25`), respectiv Pedro Henrique (70`), Cristian Bărbuț (72`), Gabriel Cânu (86`).
Pandurii: Stanca – Samson, C. Ene, Fl. Ilie, Bușu – Cioinac, P. Păcurar – Hlistei (Hamed 69`), Surugiu (Sîrghi 62`), Firţulescu – Negruț (Negoiţă 51`). Rezerve: I. Popescu, Stana, Zaina, Pîrcălabu. Antrenor: Flavius Stoican.
Poli Timișoara: Straton – Străuț, Scutaru, Cânu, Novak (Pedro Henrique 56`) – Artean, Soljic – Bărbuț, Mailat, Popovici – Drăghici (Neagu 34` / Bîrnoi 87`). Rezerve: Curileac – Haruț, Bocșan, Fridrich.
Cartonașe roșii: Samson (48`), Cornel Ene (84`).
Arbitrii: Sebastian Colțescu, Marius Nicoară, Dragoș Mihai Iliescu
Observatori: Eduard Dumitrescu, Dan Potocianu

Etapa a 5-a play-out
Pandurii Târgu Jiu 1:3 Poli Timișoara
FC Voluntari 2:1 ASA Târgu Mureş
Poli Iaşi 2:1 FC Botoşani
Luni, 10 aprilie
Concordia : Gaz Metan Mediaş

Clasament play-out
1 Poli Iaşi 5 8-2 28
2 Gaz Metan Mediaş 4 4-4 25
3 FC Botoşani 5 7-4 23
4 FC Voluntari 5 5-8 20
5 Poli Timișoara 5 6-3 17
6 Pandurii 5 3-4 16
7 Concordia 4 2-6 14
8 ASA Târgu Mureş 5 3-7 10
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here