Carmangerie și măcelărie, amendate de DSV

1385

Amenzi de 10.000 de lei pentru o carmangerie și o măcelărie din județul Gorj. Sancțiunile au fost aplicate de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj.
„Am aplicat două amenzi de câte 10.000 lei la o carmangerie, respectiv o măcelărie, pentru identificarea unor abateri de la legislația privind întreținerea spațiilor și echipamentelor: utilaje tehnologice și agregate frigorifice neigienizate, suporți metalici ruginiți, zone din plafon cu exfolieri de vopsea, paviment cu zone degradate. În plus, chiuveta pentru spălarea recuzitei nu era echipată cu facilități adecvate de degresare și dezinfecție”, a precizat Robert Spânu, directorul executiv al DSVSA Gorj.
Tot amendă de 10.000 lei a primit și un procesator de carne și produse din carne, pentru transportul produselor alimentare congelate la o temperatură necorespunzătoare.
Cu amenzi usturătoare s-au ales și două magazine din județ. O amendă de 10.000 de lei a fost dată pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare congelate (pește în vecinătatea pastei de mici), depozitarea unor produse alimentare direct pe paviment (apă minerală, ulei) și pentru nemonitorizarea, pe grafice de evidență, a temperaturii de depozitare a produselor alimentare în spațiile frigorifice.
Iar o alta, tot de 10.000 de lei, a fost dată patronilor unui magazin alimentar, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare (navete cu pâine, baxuri cu apă și băuturi, cutii cu biscuiți erau așezate direct pe paviment). Persoana care deservea unitatea nu deținea echipament de protecție sanitară, iar magazinul nu era igienizat corespunzător.
„În timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, respectiv două avertismente scrise și 11 amenzi în cuantum de 61.200 lei, unor obiective situate în Căpreni, Hurezani, Logrești, Novaci, Roșia de Amaradia, Runcu, Stejari, Târgu-Jiu, Turceni și Turcinești”, a precizat șeful DSV Gorj.
Amenzi de câte 2.400 lei au primit trei medici veterinari pentru efectuarea de tratamente la animale fără a preciza în evidențe durata tratamentului și perioada de așteptare. Cu 1.600 de lei a fost sancționat proprietarul unei exploatații non-profesionale, pentru neanunțarea medicului veterinar de liberă practică împuternicit despre îmbolnăvirea unui porc, existând suspiciunea unei boli transmisibile de la animal la om.
Alte două avertismente scrise au fost date proprietarilor unor exploatații non-profesionale, pentru sacrificarea pentru consum familial a animalelor deținute, fără a notifica medicul veterinar de liberă practică împuternicit.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here