Caragea şi Liviu Andrei, în vizită la secţiile de poliţie rurală

348

Picture 057Prefectul Liviu Andrei şi şeful Inspectoratului de Poliţie al judeţului Gorj, Viorel Caragea, au vizitat ieri câteva dintre cele 11 secţii de poliţie rurală rămase în judeţul nostru după reorganizarea poliţiei.

Şeful IPG Gorj şi prefectul Liviu Andrei au mers ieri în vizită la 4 dintre cele 11 secţii de poliţie rurală de la nivelul judeţului nostru. Este vorba de secţiile din Târgu-Cărbuneşti, Turburea, Rovinari şi Teleşti. Se pare că reorganizarea poliţiei nu a afectat modul în care oamenii legii îşi desfăşoară activitatea ci, dimpotrivă, potrivit şefului judeţului, a ajutat la eliminarea „clanurilor” din comune şi a sporit încrederea cetăţenilor în forţele de ordine: „În primul rând eu zic că este o mai mare apropriere de cetăţean, cel care beneficiază de ceea ce face poliţistul. În al doilea rând, desfiinţăm Picture 023aceste clanuri locale care s-au făcut acolo. Poliţistul şi ajutorul lor evaluând greşelile unora cu măsuri diferite. Acum unul va rămâne acolo ca poliţist de proximitate, iar ceilalţi vor lucra pe teren. Au un program foarte bine stabilit. Desfiinţând aceste clanuri şi încrederea cetăţeanului este mult mai mare în Poliţia Română. Oamenii sunt foarte mulţumiţi pentru că atunci când au câte o problemă imediat au şi feed-back-ul”, a declarat prefectul Liviu Andrei. La rândul său, comisarul şef al IPG Gorj, Viorel Caragea, a invitat atât autorităţile cât şi cetăţenii să aprecieze în ce măsură s-a reuşit regionalizarea poliţiei gorjene: „Noua strategie de modernizarea a Poliţiei Române a fost pentru noi o prioritate. Am încercat şi dumneavoastră ne veţi da nota, dacă am şi reuşit să punem Picture 119în practică aceste lucruri. Aţi văzut şi condiţiile de lucru. Sperăm ca nu doar numărul de hoţi să fie cel care să ne dea în faţa cetăţeanului nota privind activitatea noastră”.

Primarii, mulţumiţi de colaborarea cu poliţia

În cadrul vizitei în teren, Liviu Andrei şi Viorel Caragea s-au întâlnit şi cu primarii unora dintre comunele în care au fost constituite aceste secţii rurale. Este vorba de primarii din Jupâneşti, Albeni, Târgu Cărbuneşti, Turburea şi Bărbăteşti. Edilii au declarat că au o colaborare bună cu poliţiştii din zonă şi s-au lăudat cu numărul mic de infracţiuni din comunele pe care le conduc. „Vreau să vă spun că în ultima perioadă de timp am avut o colaborare bună cu toţi comandanţii care au fost la Rovinari, dar şi cu şefii de post care au fost la Negomir. Aş dori ca în toate localităţile din judeţul Gorj situaţia infracţională sau problemele care ţin de munca de poliţie, să fie atât de puţine cât sunt la Negomir“, a spus Ion Gruescu, primarul comunei Negomir.

11 secţii de poliţie rurală

Din cele 61 de secţii de poliţie rurală existente până în vara acestui an în judeţul nostru, după reorganizare au mai rămas doar 11 secţii cu sediul în Târgu-Jiu, Teleşti, Motru, Mătăsari, Târgu-Cărbuneşti, Rovinari, Turburea, Stoina, Novaci, Bumbeşti-Jiu şi Turceni. Potrivit IPJ Gorj, „prin reorganizarea poliţiei din mediul rural, nu a fost îndepărtat poliţistul din comună, ci din contră elementul poliţienesc a fost considerabil mai activ şi mai eficient, deoarece personalul secţiilor de poliţie rurale este prezent în zona de competenţă 24 de ore din 24”. Comisarul Secției 6 de Poliție Rurală Târgu Cărbunești, Iulian Arjoca, a explicat cum se desfăşoară activitatea poliţiştilor din mediul rural, în urma acestei reorganizări. „Sistemele de patrulare se desfăşoară pe raza a câte 2-3 comune, cu posibilitatea de a face intervenţii acolo unde e nevoie. Cele 7 posturi de poliţie comunală au fost împărţite în două zone de patrulare, cu patrule pe toate cele 3 schimburi. La aceste activităţi participă şi lucrători din cadrul Jandarmeriei Române care, împreună cu lucrătorii noştri, desfăşoară această activitate de patrulare”, a explicat Iulian Arjoca.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here