Canicula a tras pe dreapta autovehiculele grele

368

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a decis să restricţioneze circulaţia pe mai multe drumuri naţionale, pentru autovehiculele grele, pe perioada caniculei. În Gorj nu au existat restricţii, dar şoferii din judeţul nostru, care aveau de parcurs trasee pe drumurile restricţionate, au fost nevoiţi să se supună cerinţei impuse de CNADNR.

În cursul zilei de miercuri, canicula a cuprins întreaga ţară, o parte din judeţe aflându-se sub cod portocaliu.
În condiţiile în care temperaturile ajungeau până la aproape 40 de grade la umbră, oficialii CNADNR au decis să restricţioneze circulaţia rutieră pe mai multe drumuri naţionale.
Astfel, vehiculele mai grele de 7,5 tone au avut accesul restricţionat, ieri, pe drumurile naţionale din zece judeţe: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu. Lucrurile au revenit la normal seara, după ora 20.00.
Măsura nu s-a aplicat transporturilor de persoane, de mărfuri perisabile şi de animale vii, sau în situaţii speciale, de urgenţă. CNADNR a explicat că restricţionarea traficului pentru autovehiculele de mare tonaj, este necesară pentru protejarea asfaltului, să nu se topească sub roţile lor.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here