Canadianul din Săcelu ameninţă cu greva foamei

153

canadianUn cetăţean al comunei Săcelu, care susţine că are dublă cetăţenie româno-canadiană, intenţionează să intre în greva foamei, nemulţumit că primarul localităţii, Ion Voica, îşi bate joc de el.

Omul susţine că sora lui aflată în Canada va face la fel, pentru a atrage atenţia autorităţilor din străinătate dar şi simplilor canadieni că nu merită să investească în România. Horia Mândroceanu deţine peste 100 de animale în gospodăria proprie, dar a fost amendat recent de edilul local pentru că nu le-a îngrijit corespunzător. Primarul i-a dat astfel omului două amenzi în valoare totală de 250 de milioane de lei vechi.

Horia Mândroceanu deţine în Săcelu 24 de vaci alături de 90 de oi şi capre. Omul şi-a încropit o adevărată fermă în gospodărie dar a fost reclamat de vecini pentru felul în care avea grijă de propriile animale. A profitat de acest lucru şi edilul local, Ion Voica, care l-a amendat pe proprietarul animalelor de două ori. O amendă a avut valoarea de 150 de milioane de lei vechi iar alta de 100 de milioane. Mândroceanu susţine că nu a plătit amenzile deoarece le-ar fi contestat în instanţă. Cu toate acestea însă în momentul în care s-a dresat Primăriei Săcelu pentru a obţine actele necesare schimbării actelor de identitate, s-a lovit de refuzul autorităţilor locale de a-i oferi această aprobare necesară. “Mi s-a cerut să îmi plătesc amenzile, şi mi s-a comunicat că în caz contrar primarul Voica ar urma să îmi ia animalele. Este strigător la cer ce se întâmplă în Săcelu cu acest primar care ţine localnicii în teroare. Sătenii nici măcar nu ştiu că o să piardă izlazul comunal pe care Voica vrea să îl concesioneze”, a declarat Mândroceanu.

Acţiune de protest, la extrem

Omul susţine, de asemenea, că Voica şi-ar bate joc de el şi că vrea cu orice scop să îi ia animalele. “Am făcut sesizare la prefect şi merg şi mai departe deoarece eu am investit în animalele pe care le am. O să intru în greva foamei pentru că nu este posibil ce se întâmplă. O să facă la fel şi sora mea în Canada pentru a atrage atenţia canadienilor să se ferească în a investi în România”, a declarat, revoltat, localnicul.

Afacerea afectată

Canadianul Mândroceanu a pus bazele, de câţiva ani, în Săcelu a unei afaceri care se bazează, în principal, pe creşterea animalelor. Investitorul are 57 de ani, este fiu al comunei, în 1979 el reuşind să plece din ţară, stabilindu-se la Toronto, în Canada.

După mai mulţi ani de activitate în domeniul arhitecturii şi al designului, românul a primit cetăţenia canadiană, la Toronto mutându-se ulterior şi sora, respectiv mama acestuia. În 1990, gorjeanul cu cetăţenie canadiană s-a hotărât să se întoarcă acasă. O perioadă a lucrat în construcţii şi proiectare, apoi s-a decis să investească o parte din banii câştigaţi peste hotare într-o fermă de vaci şi oi, la Săcelu. Lucrurile au mers foarte greu din cauza birocraţiei şi a lipsei de cooperare cu autorităţile locale.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here