Campania medicilor madrilèni anti-gripa A

386
spalare-maini-shutterstoc“Spune doar “Bună !”, renunţă la pupici, nu da mâna”, este sloganul noii campanii a medicilor madrileni pentru prevenirea extinderii gripei A, în condiţiile în care numărul persoanelor afectate a ajuns la peste 12.000 în doar o săptămână. Colegiul medicilor din Madrid a decis să posteze acest slogan chiar pe faţada sediului, pentru a-i aminti populaţiei că metoda cea mai bună pentru a evita contractarea noului virus este ca oamenii să nu se atingă.

Preşedintele Colegiului menţionat, Juliana Farina, crede că oamenii ar trebui să adopte salutul japonez, care se face prin înclinarea capului. “Din fericire, sau nu, spaniolii sunt foarte înclinaţi să se atingă şi să se sărute, chiar şi în cazul persoanelor pe care de-abia le-au cunoscut”.
Potrivit ei, spălarea permanentă a mâinilor – una dintre cele mai importante măsuri de igienă pentru prevenirea extinderii gripei A – este mult mai greu de aplicat, şi totul este mult mai uşor dacă spaniolii se pot rezuma la un salut formal. Deşi nu ştie dacă ideea campaniei va fi urmată de alte colegii ale medicilor, Juliana Farina speră însă să servească drept imbold, ca populaţia să capete ‘un obicei esenţial’ pentru a nu se contamina cu noul virus.
Selecţie după MEDIAFAX de Marius BECHERETE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here