Campania de vaccinare s-a încheiat, Piţian, DSP: „Gorjul nu a avut niciun caz de gripă confirmat”

375

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj spun că s-a finalizat campania de vaccinare antigripală din sezonul rece 2014-2015. Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP, a precizat că au fost utilizate aproape toate cele 5.550 de doze de vaccinuri. De asemenea, Piţian a mai spus că nu a fost confirmat niciun caz de gripă, la nivelul judeţului nostru.

Campania de vaccinare antigripală din acest an a fost un succes, după cum menţionează reprezentanţii DSP. La începutul lunii noiembrie 2014, primele doze de vaccin antigripal au ajuns în judeţul nostru. Campania a demarat în forţă, astfel că în prezent sunt imunizate peste cinci mii de persoane, rămânând neutilizate câteva zeci de doze. „Tranşa de vaccinuri care a ajuns la noi a fost de 5.550 doze. S-au imunizat peste 5.500 persoane. Campania de vaccinare s-a încheiat, în judeţul nostru rămânând neutilizate doar în jur de 30 de doze, care e posibil să se fi şi spart”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

DSP Gorj a solicitat aproape 26.600 doze de vaccin antigripal
Direcţia de Sănătate Publică Gorj a solicitat nu mai puţin de 25.648 doze de vaccin antigripal. În judeţul nostru, au ajuns două tranşe de vaccinuri, una de 1.420 doze, alta de 4.130 vaccinuri. „Pentru campania din acest an am solicitat 25.648 de doze de vaccin antigripal. Am primit 5.550 doze, în două tranşe. Din fericire, în acest sezon, la nivelul judeţului Gorj nu am avut niciun caz de gripă confirmat”, a explicat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. Vaccinul antigripal s-a adresat tuturor cetăţenilor, însă această campanie a vizat, cu precădere, anumite categorii de persoane. Conform metodologiei, grupele populaţionale considerate cu risc sunt: persoanele cu vârste cuprinse între 6 luni şi 64 de ani aflate în evidenţele medicale cu afecţiuni cronice, gravide, medici, cadre sanitare şi personal auxiliar atât din spitale, cât şi din unităţile sanitare şi ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor care intră în contact cu alţii şi pot să răspândească boala; persoane adulte şi copii rezidenţi în instituţii de ocrotire socială şi persoanele de peste 65 de ani.
Campania de imunizare s-a derulat prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here