Ca la noi, la nimeni – România reală, România (a)normală!

247

Prima duminică a Orbului s-a petrecut ieri. Ne-am aflat la urne aceia cu spirit civic și simțul datoriei față de viitorul României. E drept, la scrutinul de duminică au participat 14 candidați, dintre care cel mai alintat este încă Preș. Klaus Werner Iohannis – candidatul ce și-a făcut campania pe banii publici. După aproape cinci ani de mandat, imunitate și de vacanță. În care n-a făcut chiar nimic pentru România și cetățenii săi.
A țipat încă de la începutul mandatului că vrea și al doilea mandat, bașca dispariția PSD. A împărțit totdeauna poporul între „românii mei” și pesediști! În loc să fie un președinte moderator, un președinte al tuturor românilor. Pe care nu se știe din ce motive îi urăște. Probabil că, fiind sas, le reproșează românilor că în Primul Război Mondial au făcut parte dintr-o alianță ce a învins Germania, iar la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial au trecut în alianța antifascistă. Poate, în mintea lui, aceste fapta istorice nu pot fi iertate. Și Regele Ferdinand era german, nu doar un amărât de sas, dar a stat multă vreme în cumpănă și jurând pe Biblie ca un român adevărat a intrat în război contra Germaniei. Comparația e în defavoarea aceluia care și-a dorit „Guvernul meu”, apoi „GuWernerul meu”. Și amenință țara cu instabilitate, cu viitoare alegeri anticipate. Ca să aibă și Parlamentul meu, după ce și-a împins în față la Bruxelles Comisarul meu!
În editorialul din Cotidianul, intitulat „Gaura din economie și din mintea unora”, publicistul Cornel Nistorescu începe prin a pune lucrurile la punct înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale: „Vrem să alegem un președinte, călcând în picioare toată munca echipei precedente și invocând un dezastru(„gaură” și „prăpastie”) pe care nu l-a probat nimeni”. Las la o parte că sloganul electoral „O Românie normală” e un dublu plagiat, după sintagma cu care-a pierdut alegerile prezidențiale Adrian Năstase în anul 2004. Și după un eseu politic al unui deputat independent, acum, și fost liberal.
Este limpede că candidatul-Preș. Klaus Werner Iohannis a zis „Am votat pentru o Românie normală”. Și atunci cei care nu au votat cu el sunt anormali? De ce i se pare că apucăturile lui dictatoriale, nerespectarea Constituției și a deciziilor Curții Constituționale a României ar fi normale? Oare nu-și dă seama de greșelile crase pe care le face? Ori ne crede proști!
Duminică pe la mijlocul zilei, agenția de presă securtistică stiripesurse.ro dădea date de tip exit poll în care candidatul Klaus Werner Iohannis avea 37% și Viorica Dăncilă avea 26%. Normal, știrile pe surse nu-s credibile. Iar adevăratele exit polluri le-au prezentat agențiile de sondare a opiniei publice la ieșirea de la urne acreditate CURS și AVANGARDE.
BEC anunțase la ora 15.30 că la urne s-au prezentat peste 5,3 milioane de persoane. Iar la ora 15.30, DCNews anunța un sondaj printre cititorii săi, de genul EXIT POLL în care Viorica Dăncilă conducea cu 42,9%, Mircea Diaconu – 20,5%; Dan Barna – 9,0%; Theodor Paleologu – 5,7% și Ramona Ioana Bruynseels – 2,5%. Surprizele pot fi multe și mari. Tot Biroul Electoral Central a mai anunțat că numărul femeilor prezente la votul din primul tur al alegerilor prezidențiale îl depășește pe cel al bărbaților. Ceea ce ar da șanse mari pentru o surpriză și mai mare candidatului PSD Viorica Dăncilă.
ION PREDOȘANU
P.S. Ca unul care-am făcut parte din PIN – Partidul Inițiativa Națională, fondat și cârmuit de Cosmin Gușă îl știu bine și în ce relații era cu conducătorul din umbră Virgil Măgureanu, fost Director SRI. Așa că înclin să-i dau dreptate când afirmă că Mircea Diaconu și Dan Barna sunt candidații SRI. Evident, ai unor aripi diferite din SRI! În plus, zice că are documente și abia așteaptă să fie dat în judecată de Mircea Diaconu, fost informator al Securității lui Ceaușescu! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here