Bucloiu, arestat pentru că a şantajat pădurari şi nu numai

186

Are un nume faimos printre cei care au fost păgubiţi în anii trecuţi cu cecuri false de către vărul său, Constantin Bucloiu, dar care are cu totul alte îndeletniciri, la fel de penale ca şi ale vestitului ţepar, aflat după gratii de o bună bucată de timp. Ion Bucloiu, din Săuleşti, a ajuns de data aceasta într-o celulă a arestului IPJ Gorj pentru că a dat altfel de ţepe, diferite de cele ale verişorului său, dar cu aceeaşi finalitate. Bărbatul reclama pe oricine îi pica la mână, după care cerea bani ca să-şi retragă plângerea sau să nu mai depună altele.

Ulciorul a mers la apă pentru Ion Bucloiu până săptămâna trecută, când mai mulţi pădurari din Săuleşti s-au decis să sesizeze Direcţia Generală Anticorupţie despre situaţia în care se află. Bucloiu i-a avertizat pe toţi că i-a reclamat la superiorii pe care îi au la ITRSV Vâlcea şi că va fi vai de mama lor, că vor fi arestaţi că totul se poate opri dacă el îşi retrage plângerea, evident contra unor sume de bani.
Ofiţerii DGA ştiau despre obiceiurile lui Bucloiu de ceva vreme, dar de abia la începutul lunii a venit o persoană care li s-a plâns oficial că a fost ameninţată de acesta cu fapte ireale şi că, pentru a nu fi reclamată, trebuie să cotizeze cu sume de până în 50 de lei. Banii nu sunt cine ştie ce, dar daţi de mai multe ori… A urmat apoi o altă plângere, primită la începutul lunii de la o altă victimă a lui Bucloiu şi, astfel, dosarul cu reclamaţii înregistrate la adresa acestuia era în creştere.
„În ziua de 01 februarie 2013, A.M. a sesizat faptul că, la data de 29.11.2011 a fost reclamat de B.I. la Primăria comunei Săuleşti – Serviciul de Asistenţă Socială referitor la faptul că primeşte ajutor social în mod ilegal, fără să se încadreze în condiţiile prevăzute de Legea 416/2006. Imediat după depunerea sesizării a fost contactat telefonic de către B.I., care i-a comunicat că l-a reclamat la primărie şi dacă nu îl caută urgent, va fi arestat în maxim două zile. Intimidat de situaţie, denunţătorul s-a întâlnit în aceeaşi zi cu B.I., la locuinţa sa, unde învinuitul i-a solicitat suma de 50 lei pentru a-şi retrage plângerea. După ce a încasat banii, în mod repetat i-a mai solicitat diverse sume de bani, pe care denunţătorul trebuia să-i lase în cutia poştală de la locuinţa lui B.I., în scopul de a nu-l mai reclama”, a menţionat DGA într-un comunicat de presă.

Mandat de arestare
Zilele de 12 şi 13 februarie par să fi fost cele cu ghinion pentru Bucloiu pentru că pădurarii cărora le cerea bani nu au mai suportat ameninţările acestuia şi au depus plângeri împotriva acestuia, astfel ajungându-se la organizarea unui flagrant.
„La data de 13 februarie a.c. s-a înregistrat al treilea denunţ din partea lui P.D., pădurar care a sesizat faptul că B.I. a formulat mai multe plângeri adresate organelor de stat în care sesiza de cele mai multe ori fapte nereale împotriva sa şi ale unor colegi, în scopul de a-i intimida şi a le solicita sume de bani pentru a renunţa la cele reclamate. Cu acest prilej a aflat de la B.I. că, în cursul lunii februarie 2013, atât el cât alţi pădurari au fost reclamaţi la ITRSV Vâlcea cu privire la unele delicte în gestiunea acestora iar dacă fiecare nu îi dau câte 500 lei nu o să-şi retragă plângerea şi o să-i reclame în continuare. La data de 14.02.2013 a fost determinat să-i dea lui B.I. suma de 200 lei pentru ca acesta să nu-şi mai susţină sesizarea şi, pentru a nu mai formula altele, i-a mai pretins suma de 300 lei. Cel de-al patrulea denunţ a venit tot din partea unui pădurar care, la data de 12 februarie a.c. a sesizat că, în cursul lunii ianuarie 2012 a fost reclamat de vecinul său, B.I., că împreună cu alţii pădurari au delicte în gestiune iar, în următoarele zile, urmează să se efectueze un control de către ITRSV Vâlcea. De la colegii săi a aflat că B.I. va solicita câte 500 lei de la fiecare pădurar nominalizat în sesizare, sumă pe care i-a solicitat-o şi lui pentru a-şi retrage plângerea formulată şi a nu-l mai reclama în viitor. Din aceşti bani, persoana vătămată i-a dat 200 de lei, ocazie cu care făptuitorul a fost prins în flagrant de organele de cercetare, având asupra sa atât banii primiţi de la D.I.C, cât şi cele două bancnote primite în data de 14 februarie a.c. de la P.D.”, a precizat DGA .
În dosarul deschis de ofiţerii anticorupţie Ion Bucloiu s-a ales cu un mandat de arestare preventivă de 29 de zile emis pe numele său de Judecătoria Târgu Cărbuneşti, verdictul nefiind definitiv. Pe parcursul anchetei au fost audiaţi şi reprezentanţi ai primăriei Săuleşti, inclusiv edilul Constantin Rucsandra Drăghici, el fiind unul dintre cei pe care Bucloiu i-a reclamat în ultimii ani pe unde a putut. Bucloiu a depus însă zeci de plângeri după cum spun cei de la DGA, o parte dintre acestea putând fi observate pe portalul instanţelor de judecată.
Printre cei reclamaţi se numără şefi din Poliţia Gorj, inclusiv şeful inspectoratului, Viorel Caragea, adjuncţi ai acestuia sau simpli poliţişti din Târgu Cărbuneşti şi Săuleşti, dar şi alte persoane cu care Bucloiu s-a judecat de-a lungul vremii pe diferite cauze. El a pierdut însă până acum toate procesele şi a mai fost obligat şi să suporte cheltuielile de judecată.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here