Bărbatul care i-a spart ochelarii unui polițist, arestat

311

Bărbatul de 44 de ani, din Târgu-Cărbunești, acuzat că, în 2016, l-a lovit cu pumnul și picioarele pe un angajat al Poliției din localitate, a fost dus, marți, din nou, în Penitenciarul Jilava. Tribunalul Gorj a dispus arestarea preventivă a bărbatului despre care se spune că ar fi bolnav de tuberculoză. Anul trecut, suspectul a ajuns la Poliție, după ce l-ar fi atacat cu pietre pe un localnic, iar acum ar fi încălcat măsurile impuse în perioada controlului judiciar.
”La data de 23 decembrie 2017, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu-Cărbuneşti au fost sesizaţi de un localnic de 57 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost agresat fizic de un bărbat de 44 de ani. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti. Procurorul de caz a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de acesta, pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Poliţiştii au constatat faptul că cel în cauză a încălcat prevederile controlului judiciar şi a săvârşit, în această perioadă, o altă infracţiune, fapt pentru care au propus arestarea preventivă a acestuia, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Târgu Cărbuneşti a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 zile, începând cu data de 5 ianuarie. La data de 9 ianuarie, ca urmare a admiterii contestaţiei Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti de către Tribunalul Gorj, s-a dispus arestarea preventivă a bărbatului de 44 de ani, pentru 30 de zile.
În baza mandatului de arestare preventivă acesta a fost depus şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Gorj, ulterior fiind transportat la Spitalul Jilava”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
În 2016, bărbatul de 43 de ani, diagnosticat cu tuberculoză, a amenințat cu bătaia angajatele dispensarului TBC. Asistentele au cerut ajutorul oamenilor legii, care i-au spus persoanei recalcitrante să plece din curtea unității medicale. Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, în acel moment, bolnavul l-a agresat pe unul dintre agenți, lovindu-l cu pumnul şi picioarele. Polițistul de proximitate a suferit leziuni care necesită pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale. ”Totodată i-a distrus două perechi de ochelari de vedere, iar prin faptele sale a tulburat ordinea şi liniştea publică”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, în timpul cercetărilor. Suspectul a fost condus inițial în arestul IPJ Gorj, însă oamenii legii au dispus transferul la Jilava, întrucât boala acestuia ar fi contagioasă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here