Bărbatul care a profanat mormântul unui tânăr de 18 ani, pentru 50 de lei, reținut de polițiști

746

Un bărbat de 33 de ani, din comuna Săulești, este acuzat că a profanat mormântul unui tânăr de 18 ani, din localitate. Acesta a fost reținut, vineri seara, de polițiștii din orașul Târgu-Cărbunești, după ce, potrivit unor surse, ar fi recunoscut fapta pe care a comis-o marți, pentru a face rost de bani pentru țigări și alcool. Autorul faptei s-ar fi dat de gol, după ce a mers la un magazin din comună, pentru a schimba bancnota de 50 de lei, care era ruptă.
,,La data de 17 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu-Cărbunești au identificat un bărbat de 33 de ani, din comuna Săulești, bănuit de săvârșirea faptei, acesta fiind reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj. Cercetările vor continua pentru probarea întregii activități infracționale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești”, a declarat Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Tânărul de 18 ani a murit de cancer și a fost înmormântat pe 1 ianuarie, în costum de ginere, iar apropiații i-au pus în piept 50 de lei, bani pe care vecinul său i-ar fi furat marți.
Tatăl băiatului a sesizat Poliția. ,,La data de 14 ianuarie, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu-Cărbunești au fost sesizați de către un bărbat de 38 de ani, din comuna Săulești, cu privire la faptul că monumentul funerar unde a fost înhumat fiul său a fost deschis. Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în noaptea de 13/14 ianuarie, persoane necunoscute au deschis monumentul funerar în care se afla cadavrul unui tânăr de 18 ani, prin îndepărtarea plăcii de beton ce servea drept capac, sicriul fiind deschis. Din primele cercetări s-a mai stabilit că nu sunt bunuri, valori sau obiecte vestimentare lipsă aparținând monumentului funerar sau cadavrului. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de morminte”, a mai declarat Victor Țuhașu, la scurt timp după comiterea faptei.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here