Banţa, Taşcău, Drăguşin şi Ciolocoi, ,,în cărţi” pentru scaunul prefectului Andrei

341

DeschiderePrefectura Gorj va fi bastionul liberalilor, asta dacă Uniunea Social Liberală(USL) va dobândi, în urma alegerilor de anul viitor, funcţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean şi cea de primar al municipiului Târgu-Jiu.

Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, îi are în vedere pe patru dintre colegii săi de partid din care îl va alege pe liberalul potrivit să ocupe, în viitorul apropiat, scaunul de prefect al judeţului, dacă electoratul va vota conform dorinţelor USL. Este vorba despre fostul prefect de Gorj, Victor Banţa, despre preşedinta femeilor din PNL Gorj, Mădălina Ciolocoi, despre purtătorul de cuvânt al organizaţiei liberale, Virgil Drăguşin, şi despre consilierul municipal, Dorin Taşcău.

Şeful PNL Gorj, Dian Popescu, a declarat ieri că, personal, nu vizează scaunul de prefect al judeţului Gorj, deoarece are un mandat de dus la capăt, adică mandatul de preşedinte al organizaţiei liberale. Dian a confirmat astfel public că nu este interesat de această funcţie pentru care ar trebui să renunţe la funcţia politică, cum nu este interesat nici de cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Liberalul şef a menţionat în schimb că are în partid câteva persoane pregătite să ocupe funcţia pe care o deţine acum fostul pedelist, Liviu Andrei. ,,Unul dintre potenţialii candidaţi ar putea fi Victor Banţa, fostul prefect, care a avut rezultate bune, chiar a făcut performanţă. A intrat însă în nişte scandaluri de presă care i-au afectat imaginea şi, de asemenea, nu a avut o relaţie prea bună cu fostul preşedinte al organizaţiei. Ultimul lucru dă puţin de gândit dar cred că Banţa ar putea ocupa scaunul de prefect. O altă persoană capabilă ar fi Dorin Taşcău, consilierul municipal, care deţine funcţia de director la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu dar şi Virgil Drăguşin, purtătorul nostru de cuvânt. Să nu uităm de Mădălina Ciolocoi, şefa femeilor liberale, şi lista poate continua”, a declarat, Dian Popescu.

Liberalii onoraţi

Nominalizarea făcută de Dian Popescu îi onorează pe toţi cei nominalizaţi de şeful de partid. Doar Victor Banţa şi Mădălina Ciolocoi dă însă de acum un răspuns afirmativ unei astfel de propuneri, restul liberalilor aşteptând însă rezultatul alegerilor de anul viitor. ,,Îi mulţumesc domnului Dian Popescu că are asemenea gânduri, că sunt nominalizat, calitatea de înalt funcţionar public de carieră mă recomandă, am dat un concurs naţional pe post iar rezultatele pe care le-am avut îmi sunt astfel recunoscute. În ce priveşte relaţia politică cu un preşedinte de organizaţie, prefectul este cel care trebuie să păstreze un echilibru între toate forţele politice din judeţ, pentru că prefectul, conform Constituţiei, este cel care veghează la respectarea legalităţii în aria administrativă a judeţului. Relaţia cu Morega nu a fost în totalitate negativă. Aş accepta funcţia, îmi sunt recunoscute anumite atuuri şi îmi şi doresc să ajung înapoi în locul din care am fost demis ilegal”, a declarat Victor Banţa. Consilierul municipal Dorin Taşcău susţine, în schimb, că ,,este prematur să dau de acum un răspuns. Avem o campanie electorală de dus. Mai este suficient timp şi chiar nu pot spune da sau nu, de acum”.

Prima femeie, prefect?!

Virgil Drăguşin are şi el o părere identică cu a colegului de partid el menţionând că ,,până la alegerea noului Guvern, care sperăm să fie USL, mai sunt 19 luni. Mă onorează această nominalizare alături de alţi colegi de partid, dar nu pot da un răspuns deoarece este prematur să vorbim de acum despre asta. Ştiu însă ce înseamnă mecanismul administraţiei publice”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Gorj. Mădălina Ciolocoi răspunde însă afirmativ unei astfel de propuneri încă de acum. ,,Dacă se ia hotărârea în cadrul partidului aş accepta o astfel de funcţie. Ştiu cum funcţionează Prefectura, ştiu că serviciile deconcentrate trebuie conduse aşa cum trebuie pentru a institui liniştea şi ordinea în judeţ. Aş avea destul curaj să accept o astfel de funcţie”, a declarat Ciolocoi. Prefectura Gorj nu a avut niciodată în istoria sa postdecembristă o femeie pe scaunul de prefect.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here