Banii daţi incorect Elenei Gârjoabă, recuperaţi de CEO

178

Ancheta demarată de Corpul de Control al Complexului Energetic Oltenia (CEO), luna trecută, s-a finalizat. Specialiştii CEO au depistat însă că banii acordaţi sub formă de drepturi salariale Elenei Gârjoabă, de soţul acesteia, Corneliu Gârjoabă, fost director de Resurse Umane a CE Turceni, au fost atribuiţi în mod ilegal. Reprezentanţii CEO au dispus astfel recuperarea sumei acordate ilegal, fiind vorba de 360 de milioane de lei vechi.

Pedelistul Corneliu Gârjoabă, inginer la Mina Tehomir, fost director de Resurse Umane al CEO, ar putea fi cercetat de superiori, în perioada imediat următoare, pentru abuz în serviciu. Asta deoarece reprezentanţii Corpului de Control al CEO au depistat recent că, sub conducerea lui Corneliu Gârjoabă, soţia acestuia a încasat ilegal drepturi salariale în valoare de 360 de milioane de lei vechi. Banii s-au oferit de Gârjoabă după ce salariata de la Turceni a dat în judecată unitatea energetică pe motiv că a fost prejudiciată de aceşti bani după ce postul său ar fi fost desfiinţat abuziv. Juriştii CEO examinează acum dacă aprobarea dată de Corneliu Gârjoabă poate fi catalogată drept “abuz în serviciu”.

S-a dispus recuperarea banilor
Cert este, în schimb, că banii în cauză nu vor mai rămâne în contul Elenei Gârjoabă, deoarece s-a dispus deja recuperarea sumei acordate ilegal. Elenei Gârjoabă i se vor opri bani din salariu pentru că suma de 360 de milioane de lei trebuie să ajungă înapoi la unitatea energetică. Reamintim că prim-vicepreşedinta Organizaţiei de Femei a PDL Gorj, Elena Gârjoabă, a dat, anul trecut, în judecată unitatea la care lucra ea şi familia ei, pentru un litigiu de muncă care prevede acordarea unor “drepturi salariale”. Aceasta câştigă astfel, în parte procesul, asta la sfârşitul lunii octombrie 2011 la Tribunalul Gorj, el mutându-se apoi la Curtea de Apel Craiova. Procesul îl intentează în aprilie, când Direcţia de Resurse Umane din CE Turceni era condusă chiar de soţul ei, Corneliu Gârjoabă. Elena Gârjoabă cerea la proces să i se acorde banii pentru perioada 2007-2009 când postul său ar fi fost desfiinţat abuziv pe timpul când Ion Răuţ era director de Resurse Umane la CE Turceni, postul fiind reînfiinţat apoi când în funcţie aterizează Corneliu Gârjoabă.
Anamaria Stoica
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here