Bani pentru persoanele care au fost în șomaj tehnic

1020

Guvernul va acorda o sumă de bani pentru persoanele care au fost în şomaj tehnic şi care revin în activitate în companiile în care au lucrat, ca măsură activă de ocupare a forţei de muncă, a declarat, marţi, prim-ministrul Ludovic Orban.
În Gorj s-au înregistrat peste 11.000 de contracte de muncă suspendate. Totodată, în primele patru luni ale anului au fost concediate colectiv circa 400 de persoane.
„În ceea ce priveşte măsurile active de ocupare a forţei de muncă, cu siguranţă, vom apela la un instrument pentru persoanele care au fost în şomaj tehnic şi care revin în activitate în companiile în care au lucrat. Vom acorda, practic, plata unei sume, încă nu am stabilit cuantumul, depinde de resursele de care dispunem, de 35 şi 45%, ca o măsură activă pentru reluarea activităţii de către angajaţii care au fost în şomaj tehnic”, a anunţat Orban, la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit.
Mai mult, perioada de acordare a șomajului tehnic va fi prelungită până la 1 iunie.
„După data de 1 iunie vom menţine şomajul tehnic numai către angajaţii companiilor din domenii în care se menţin restricţiile. De exemplu, în domeniul spectacolelor, evenimentelor culturale, restaurantelor, adică, unde se vor menţine restricţii în ceea ce priveşte derularea activităţii”, a completat Orban.
Potrivit acestuia, se lucrează şi la elaborarea unui instrument pentru a susţine angajarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.
Executivul estimează o creştere a numărului de persoane în căutarea unui loc de muncă cu 650.000 – 750.000, faţă de cele care primeau ajutor de şomaj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here