Autorităţile din Târgu-Jiu, colindate de mii de copii

281

Începând de ieri dimineaţă şi până vineri, aproape 4.000 de copii din municipiu sunt aşteptaţi să treacă pragul Primăriei Târgu-Jiu pentru a colinda autorităţile locale. Primul grup format din circa 20 de elevi a sosit ieri la ora 09:00 şi a fost întâmpinat de primarul Florin Cârciumaru, viceprimarul Iulia Vînă şi prefectul Alin Văcaru, acesta din urmă fiind prezent deoarece în mijlocul grupului de colindători se afla şi fiul său, Vlad.
“Primim colindători de astăzi (n.r. ieri) şi până vineri, între orele 09:00 şi 16:00. Am pregătit aproximativ 7.500 de pachete cu dulciuri, valoarea fiecărui pachet fiind de 9 lei. Până acum pe liste s-au înscris aproape 4.000 de colindători, cei mai mulţi de la şcolile din municipiu, dar sunt şi copii aduşi de la Centrul Christian şi de la câteva parohii din oraş”, a declarat Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.
colindatori2Din bugetul local al municipiului Târgu-Jiu s-a aprobat încă de la finele lunii octombrie alocarea sumei de 140.000 lei, bani ce vor fi cheltuiţi cu manifestările organizate în luna decembrie, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. De asemenea, o bună parte din bani au fost cheltuiţi pentru cumpărarea de pachete cu dulciuri pentru numărul mare de colindători care vor călca în aceste zile pragul Primăriei Târgu-Jiu, imprimarea de materiale promoţionale, agende, calendare, pixuri, brichete, pungi de carton, felicitări, cărţi poştale şi afişe, spectacol de artificii în noaptea dintre ani. Astfel, s-au achiziţionat 7.500 de pachete pentru colindători, 8.000 va costa spectacolul de artificii din noaptea de Revelion, se vor cumpăra 500 de sticle de vin spumant, iar 34.130 lei este valoarea estimativă ce s-a cheltuit în vederea inscripţionării de materiale promoţionale.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here