Aurică Ţicleanu nu neagă posibilitatea de a deveni şeful Pandurilor / “Dacă vreodată voi veni la Pandurii, voi veni ca şi acasă!”

294

Fostul internaţional Aurică Ţicleanu, jucător al Craiovei Maxima şi cu puternice legături cu Gorjul, are mari şanse de a deveni succesorul lui Mihai Prunariu în postul de preşedinte al Pandurilor. Deocamdată, Ţicleanu este prins în postul de la federaţie şi se pare că doar cu un OK din partea preşedintelui Răzvan Burleanu ar putea face pasul spre echipa gorjeană, acolo unde recunoaşte că-l “trage aţa”. Chiar dacă în acest moment nimic nu este stabilit, perioada următoare ar putea aduce clarificarea acestei situaţii. Pandurii are nevoie de o conducere cât mai repede, asta pentru a pune la punct nu doar programul pregătirii de iarnă, cu cantonament şi campanie de achiziţii, dar şi pentru a pune la punct o strategie a clubului pentru perioada următoare, una destul de agitată în Liga 1, unde dificultăţile financiare pun în pericol existenţa a foarte multe cluburi.

Reporter: Se vorbeşte foarte mult în această perioadă despre dumneavoastră şi despre Pandurii, despre o posibilă colaborare în viitorul apropiat.
Aurică Ţicleanu: E normal să se vorbească mult despre mine şi despre Pandurii pentru că eu sunt din Gorj, am făcut Liceul “Tudor Vladimirescu”, acum voi merge să-mi fac sărbătorile acolo, deci vin acasă. Eu, practic, acolo sunt acasă. Am relaţii de mai mult timp cu oamenii de acolo, mă cunosc cu ei de mai mult timp. Cu domnul Ciurel, domnul preşedinte, am fost la acelaşi liceu, colegi de liceu, cu domnul Călinoiu ne cunoaştem din studenţie, sunt vreo 30 de ani de când ne cunoaştem, este normal să ne cunoaştem. De-a lungul timpului ne-am mai sunat, mi-am mai dat şi eu cu părerea despre una, despre alta, anul trecut am fost şi eu la Florenţa şi am văzut Pandurii jucând în Europa League. Părerea mea e că e normal să se vorbească.

Eu sunt la federaţie, am o poziţie la federaţie, am început un drum aici, dar aş fi onorat ca pe viitor să pot să ajut sau să fiu mai implicat. Dacă vreodată voi veni la Pandurii, voi veni ca şi acasă!

Rep.: Cu aceşti oameni, foarte apropiaţi dumneavoastră, prieteni apropiaţi cum îi numiţi, aţi avut discuţii în sensul unei oferte de a prelua postul de preşedinte la Pandurii?
A.Ţ.: Au fost foarte multe discuţii, nu neapărat în sensul acesta. Au fost multe discuţii, echipa se află la un moment de răscruce, oamenii sunt nemulţumiţi pentru că lotul echipei mi se pare a fi unul bun de prima ligă, în niciun caz nu reflectă locul de acum din clasament. Şi atunci, sunt fel de fel de discuţii, dar acum sunt la federaţie, director al departamentului de scouting, sunt şi responsabil tehnic al loturilor naţionale, mai sunt şi membru al Comisiei Tehnice UEFA, mai sunt şi antrenorul lotului naţional al jucătorilor fără contract, o iniţiativă a Sindicatului Jucătorilor care mi se pare extraordinară în ideea de a-i pregăti şi a-i pune aproape de o echipă din ţară sau din străinătate, cu un program de meciuri şi în străinătate. Am un program foarte încărcat, dar asta nu mă împiedică să mai schimb nişte impresii cu nişte prieteni vechi despre situaţia Pandurilor şi dacă pot să ajut, oricând o fac cu mare drag.

Rep.: Care sunt şansele ca în această iarnă să deveniţi preşedintele Pandurilor?
A.Ţ.: N-aş putea să vă spun. Niciodată nu tebuie să spui niciodată, dar deocamdată este foarte greu pentru că sunt prins în acest program. Nu ştiu ce se poate întâmpla. Încă o dată o spun, în ceea ce priveşte o posibilă colaborare cu Pandurii, eu sunt pozitiv. Din punctul meu de vedere, eu vin acasă! Dar nu pot să spun acum, nu pot să fac nici supoziţii.

Rep.: Care sunt cauzele care au condus la acest tur de campionat slab pentru Pandurii, asta pentru că şi dumneavoastră spuneaţi că lotul este neconform cu locul din clasament?
A.Ţ.: După mine, dacă ne uităm la alte loturi din prima divizie, Pandurii au un lot care după mine este peste acest loc pe care-l ocupă acum, 12 dacă nu mă înşel. Are lot mai sus de atât. Cauzele nu ştiu care sunt, ar trebui întrebaţi cei care au fost implicaţi, ei ştiu mai bine de ce s-a ajuns în această situaţie. Eu nu pot decât, de la distanţă, să privesc cu optimism viitorul. Dar în condiţiile în care se vor lua nişte măsuri bune în iarna asta şi se vor aplica o pregătire bună, cu clarificarea multor probleme de acolo, ştiţi foarte bine, sunt nişte litigii şi cu jucători şi cu impresari. Dacă se va face linişte, părerea mea este că lucrurile nu au cum să meargă decât spre bine.

Rep.: În această iarnă, cu ocazia sărbătorilor, discuţiile cu Pandurii pentru postul de preşedinte vor fi repuse pe tapet?
A.Ţ.: Nu ştiu. Eu voi veni la Sadu, voi face şi Crăciunul şi Revelionul acolo. Restul nu ştiu. Normal, o să ne urăm, o să ne vedem, o să ciocnim un pahar. Cum vor decurge şi ce discuţii vor fi, nu pot eu să vă spun. Cert este că am nişte prieteni dragi acolo, care sunt oameni importanţi. Cu mine, fără mine vor reuşi să rezolve problema de acolo. Mă bazez pe valoarea lotului de jucători de acolo, asta în primul rând.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here