Au uitat să se apere! ACS Poli Timişoara – CSU Craiova: 3-2

225

Universitatea Craiova avea şansa să devină lider printr-o victorie la Timişoara şi să urce la patru succese consecutive în cazul unui meci câştigat pe Bega. Doljenii porneau mari favoriţi în partida de luni, având în vedere rezultatele celor două echipe din ultima vreme.

Filmul meciului
Antrenorul Gheorghe Mulţescu a început jocul de pe “Dan Păltinişanu” cu o formulă extrem de ofensivă şi fără un “distrugător” veritabil. Prima mare ocazie a meciului a venit în minutul 9, când portarul Curileac a respins cu piciorul şutul lui Bancu. A urmat însă o jumătate de oră în care Craiova a încercat în zadar să dărâme reduta Timişoarei, iar gazdele s-au mulţumit să mizeze pe raidurile lui Bărbuţ. În minutul 40, Andrei Ivan a ratat o oportunitate foarte bună, lovitura sa de cap trecând peste poartă. Trei minute mai târziu, Rambe a scăpat singur cu portarul, dar a alunecat în momentul şutului. Timişoara a dat lovitura pe finalul primei reprize, iar Bărbuţ a obţinut un penalty după un contact cu Acka, deşi faultul s-a petrecut în afara careului. Artean a transformat şi bănăţenii au intrat în avantaj la pauză.
Craiova a început ca din tun partea secundă, dar Băluţă a ratat o ocazie imensă din centrul careului după o incursiune a lui Vătăjelu. În minutul 55, Băluţă şi Gustavo au realizat o fază demnă de campionatele mari ale lumii, dar portarul Timişoarei a avut o intervenţie pe măsură. Craiova s-a întrecut în ratări, dar a egalat în minutul 61 printr-un penalty obţinut de Ivan şi transformat de Zlatinski. Oaspeţii au preluat conducerea pe tabelă după încă o combinaţie de efect, la capătul căreia Rocha a finalizat la colţul lung (68`). Finalul era însă departe. Craiova nu a părut că vrea să conserve rezultatul, iar Timişoara a egalat prin acelaşi Artean, după un nou penalti (82`). Ştiinţa a ratat oportunităţi mari prin Gustavo şi Ivan, a mai cerut “un unsprezece metri” pe final, dar Bărbuţ a dat lovitura de graţie în prelungiri după un sprint din propria jumătate.

Formă inedită de protest! Rotaru: “Poate vom retrage şi echipa din campionat”
Considerând că echipa sa a fost dezavantajată de deciziile luate de brigada de arbitrii, principalul finanţator al echipei, Mihai Rotaru, a luat decizia ca fotbaliştii să nu participe la interviurile de după meci. Interesant este că Universitatea Craiova va plăti pentru acest lucru, dar conducătorul echipei din Bănie a declarat că trebuie tras un semnal de alarmă.
“Am avut o decizie de luat în această seară, după ce fotbalul a fost viciat şi singurul mod în care puteam riposta a fost să nu permitem oficialilor şi jucătorilor să vină la flash-interviuri.
Ne-am interesat înainte: avem amenzi între 10.000 şi 30.000 de lei. Dacă noi trebuie să plătim această sumă pentru a lua atitudine, pentru a curăţa fotbalul românesc de ceea ce se întâmplă la ora actuală, ne luăm această responsabilitate.
Dacă trebuie să curăţăm fotbalul românesc de arbitraje păbugoase şi de televiziuni care nu îşi angajează oameni competenţi, atunci vom plăti amenzi.
Craiova este una dintre cele 6 echipe care trăiesc din bani privaţi. Încercăm să oferim fotbal. Doar 30% din buget e procentul venit din drepturile de televizare. Ne putem lipsi de aceşti bani”, a declarat Rotaru la Digi Sport.

Poli Timișoara – Universitatea Craiova: 3-2
Au marcat: Artean 45`(pen), 82` (pen), Bărbuț 90+1` / Zlatinski 61` (pen), Rocha 68`
ACS Poli: Curileac – Scutaru, Cînu, Șeroni, Vădrariu – Poparadu, Artean – Sorescu (74 Mailat), Croitoru, Cârstocea (62 Popovici) – Bărbuț. Rezerve: Straton, Bocșan, Roșu, Mailat, Friedrich, Vraciu, Popovici. Antrenor: Ionuț Popa
Universitatea: Calancea – Popov, Acka, Kay, Vătăjelu – Zlatinski – Ivan, Bancu (58 Măzărache), Băluță – Rocha, Rambe (46 Gustavo). Rezerve: Vlad, Măzărache, Dumitraș, Manea, Madson, Gustavo, Briceag. Antrenor: Gheorghe Mulțescu
Arbitri: R. Dumitru, O. Artene, G. Barjac. R: D. Haidiner
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here