Au învins Steaua în primul amical

240

Energia Târgu Jiu și-a început seria meciurilor amicale din presezon cu un succes în capitală în jocul cu Steaua CSM EximBank București. Elevii lui Antonis Constantinides s-au impus cu 87-78 într-un meci pe care l-au controlat în mare parte. Tehnicianul Energiei spune că este mulțumit în general de jocul echipei: „Rezultatul este ultimul care ne interesează, chiar am şi spus asta înainte de meci. Urmărim evoluţia echipei, a fost o evoluţie bună pentru primul joc atât defensiv cât şi ofensiv. Am jucat mai bine ca echipă decât individual, trebuie să văd ce mai avem de pus la punct până la începerea campionatului. Am urmărit la acest amical mingile pierdute şi cum ne prezentăm din punct de vedere defensiv”, a declarat Constantinides după victoria împotriva Stelei. Totuși, antrenorul cipriot a observat și lucruri care nu merg bine în jocul echipei sale: „Ca şi lucru negativ din punct de vedere defensiv a fost reacţia pe care am avut-o în unele momente pe apărare, dar e normal pentru că lucrăm la asta doar de câteva zile. În atac trebuie să avem mai multă grijă la selecţia pe care o facem când suntem obosiţi pentru că la meciul cu Steaua am avut 20 de mingi pierdute, foarte multe. Ca să câştigăm meci de meci trebuie să coborâm spre 10 mingi pierdute pe joc”, a adăugat Constantinides.

program cupaÎși prezintă lotul la Cupa Energia
În acest week-end, baschet-baliștii Energiei vor evolua pentru prima dată și în fața propriilor suporteri. Cupa Energia se va disputa în perioada 6-7 septembrie în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, cu prezența a două echipe de top din România, BC Mureș (locul 3 în ultima ediție de campionat), și BCM U Pitești, și una din străinătate, Feni Indistrija, din Macedonia.
„De la acest turneu vrem să fim cu un pas mai sus decât ne-am prezentat în meciul cu Steaua. Trebuie să începem să urcăm în evoluţie. De fiecare dată contează imaginea. Trebuie să arătăm fanilor de aici o echipă bună, să vadă această echipă care se va bate din prima secundă până la final. E bine că am căpătat încredere, victoriile aduc victorii, sper să câştigăm şi aceste două meciuri”, a declarat antrenorul Constantinides despre așteptările sale legate de evoluția Energiei la turneul pe care-l organizează în acest weekend la Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here