Asistenţii medicali gorjeni, sărbătoriţi printr-un simpozion

450

12 mai este zi de sărbătoare şi în sistemul sanitar românesc, fiind marcată Ziua Internaţională a Asistentului Medical. Lucian Cîrstoiu va conduce şi în următorii patru ani Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) Gorj, a precizat că va fi organizat un simpozion creditat EMC, ocazie cu care se va marca şi Ziua Asistentului.

În România îşi desfăşoară activitatea zeci de mii de asistenţi medicali, în Gorj fiind peste două mii şi ceva de asemenea cadre medicale.
Cunoscute fiind problemele din sistemul sanitar, se ştie că angajaţii în halate albe primesc salarii de câteva ori mai mici decât colegii din alte ţări, aşa că mulţi aleg să profeseze acolo. Însă cei mai mulţi acceptă lucrul în unităţile sanitare româneşti. Asistentul medical din România este apreciat peste hotare, pregătirea sa fiind, în multe cazuri, cu mult peste cea a colegilor din alte ţări. Cursurile de educaţie medicală continuă organizate în ţară, atât cele obligatorii, cât şi cele pe specialităţi, îi ajută să fie mereu la curent cu noutăţile în domeniu. „Vom organiza un simpozion creditat EMC, ocazie cu care vom marca şi Ziua Asistenţilor. Astăzi le urez „La mulţi ani!” şi le doresc să aibă putere de muncă”, a menţionat, Lucian Cîrstoiu, cel care va conduce şi în următorii patru ani Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) Gorj.

Sanitas Gorj, alături de asistenţi
Conducerea Uniunii Judeţene Teritoriale a Sanitas Gorj a fost alături de asistenţii medicali din judeţul nostru, transmiţându-le acestora urări de bine, cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenţilor. „Colegilor noştri asistenţi le transmitem sănătate şi le dorim să aibă salarii mai mari şi condiţii de muncă deosebite”, a menţionat Valentin Popa, preşedintele Sanitas Gorj.
La nivelul OAMGMAMR Gorj sunt peste 2.500 de asistenţi medicali activi.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here