Asistentele şefe de la Spitalul Rovinari se tem de diminuarea salariilor

914

Şedinţele organizate la Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” din Rovinari s-ar fi lăsat cu unele modificări în programul de lucru al asistentelor şefe şi al unora dintre medici. Potrivit unor surse din unitate, asistentelor şefe li s-ar fi impus un program de lucru de opt ore, de la 8 la 16, fapt care va avea drept urmare pierderea sporului acordat pentru lucrul pe timp de noapte şi în week-end-uri. Managerul spitalului neagă, spunând că nu s-a luat nicio decizie, ci că doar au fost discutate anumite aspecte.

IMGLa Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari continuă să iasă fum după şedinţele la care conducerea a convocat tot personalul medico-sanitar şi auxiliar. După ce subiectul halatelor a stârnit controverse, schimbarea programului de lucru al asistentelor şefe şi medicilor a produs nemulţumiri serioase. Sub protecţia anonimatului, una dintre persoanele angajate în spital a mărturisit că „managerul a impus asistenţilor şefi să facă doar ture de 8 ore pe zi, de la 8 dimineaţa la ora 16, fapt ce conduce la pierderea sporului de 15% pentru turele de noapte, sâmbete şi duminici. Medicilor li s-a interzis să mai facă gărzi la alte spitale, iar la unitate li s-a dat doar câte o gardă unora, iar celor apropiaţi managerului li s-au dat mai multe gărzi”.

Calotescu: „Nimeni nu pierde nimic”
Managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari a spus că subiectul şedinţei nu era nici despre halate, nici despre programul de lucru al personalului şi că nicidecum nu s-a decis ca asistentele şefe să lucreze doar 8 ore pe zi. Deşi surse din spital declară că graficele de lucru nu au fost acceptate începând de luni, tocmai pentru că au intervenit schimbări, managerul contestă informaţiile: „graficele sunt valabile. Nu s-a luat nicio decizie privind asistentele şefe; le-am cerut doar să fie mai mult timp în secţie. Asistentele şefe trebuie să supravegheze infirmierele pe secţie. Asta e treaba lor. Nimeni nu pierde nimic la salariu”.
În pofida discordanţei între ceea ce spun sursele şi ceea ce susţine managerul, programul de lucru a fost pe ordinea de zi a şedinţei, la punctul 4, acelaşi punct care cuprindea şi echipamentul de lucru al personalului Spitalului Rovinari.
Minodora Sucea

6 COMENTARII

 1. Acest cALOTESCU a furat din banii sanatatii trei sute de milioane de lei prin raportari fictive ale unor consultatii chipurile efectuate de el in policlinica. Intrebati bolnavii trecuti in registrul lui cALOTESCU si veti vedea ca nici macar 1 din o suta nu a fost consultat de acest „mare chirurg”

 2. Ce doriti stimabililor de la un manager pus in functie si sustinut de un intorcator de fleici. Auzi bre Pantelica, dar la noi la romani, pe aci, se mai verifica daca astia din conducere au toate tiglele pe casa. Ca zau nu stiu daca nu cumva e ….. anapoda sa tipi si sa jignesti personalul, sa rupi cereri si sa nu te prezinti la raportul de garda mai bine de o luna.
  Mi-a trecut pe la ureche ca doctorii care fac garzi in rovinari trebuie sa cotizeze pentru ele. Poate asa urmeaza sa se intample si cu asistentele. Cui ii trebuie bani din garzile si turele personalului va las pe voi sa aflati……
  Si toata lumea care a auzit de Calotescu stie ca nu are habar sa puna un fir de ata in ac. Dar s-au gasit altii care zic ca e bun de manager…….

 3. Banii se fura cu ajutorul contabilei sefe doar de ce credeti ca e mentinuta pe functie ca nu pentru performantele extraordinare pe care le are. Cand urca pe sectii lasam geamurile deschise pentru ca aceasta doamna e certata cu igiena rau de tot iar pentru asta a ajuns vedeta in primarie si in oras. Te rugam cucoana foloseste sapunul si apa.

  • Nu stiu care e nemultumirea ta ,sau ai primit multe multumiri din partea conducerii la care nu ai contribuit cu nimic , si atunci te-ai gandit sa denigrezi aruncand cu vorbe care probbil te caracterizeaza intrun om care nu a jignit pe nimeni si a oferit ajutor tuturor celor care i l-au cerut .Nu cred ca esti in masura sa-i cunosti capacitatea profesionala.In fata pozezi intr-un fel si in spate arati de fapt cine esti cu adevarat . Se vede ca ai o problema ,si daca nu stiai exista cabinet de psihiatrie in spital unde probabil mai devreme sau mai tarziu vei ajunge. Probabil ca ai un nas prea fin daca ai ajuns sa deschizi ferestrele pe toate sectiile .Foloseste-l in alt scop.

 4. nu stiu de ce toti comentacii arunca cu vorbe grele in cnducere si nu vad realitatea din spital.Doamna ziarista sa veniti sa face-ti un sondaj prin spital ,sa vedeti realitatea.Realitatea este ca sigura problema este la sectia medicala unde sefa de sectie este bolnava psihic(A SE VEDEA CITE INTERNARI ARE LA SANATORIU DE BOLI PSIHICE DE LA BRASOV),oare cum mai poate ea sa fie sefa de sectie? Acum a interzis asistentului sef sa se mai ocupe de tratamente sa mai aiba contact cu pacientii ,iar pe noi ceilalti asistenti ne pune sa facem curatienie prin cabinet chipurile ca e ordine de la manager,asta este adevaratul scandal tot ea ne-a impus o anumita culoare de halate si papuci.Va asteptam pritre noi sa ne spunem ofurile ca altfel poate ajungem si noi cu ea pe la Brasov.

 5. Cel care a spus ca furat Calotescu de ce nu spune cit a furat si el, cum a adus calculatoare la spital si le-a facturat ca piese de schimb,sau poate spune in ce stare se mai afla dosarul pe care il are l-a parchet decit sa mai dea cu pietre in Calotescu ca din cauza lui mai este si acum la spital

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here