Angajări roş’- portocalii la UATAA Motru

303

uataa motruUzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă(UATAA) Motru a făcut noi angajări, 12 persoane începându-şi ieri activitatea la noul loc de muncă.

Peste felul în care au fost selectate persoanele respective, de către directorul UATAA, Eugen Corcoaţă, planează însă acum suspiciuni, politicieni din Motru susţinând că posturile s-ar fi împărţit aici între PSD şi PDL. Astfel o jumătate dintre salariaţi ar fi venit pe filieră PSD, Corcoaţă fiind vicepreşedinte al PSD Motru, iar cealaltă jumătate pe filieră PDL, prin intermediul deputatului democrat-liberal Constantin Severus Militaru, care colaborează, la schimb, cu ,,roşii” în Consiliul Local. Epoca ,,Ilie Schinteie” apune încet dar sigur la UATAA Motru, aici unde acum se caută noi salariaţi, mai ales că o nouă campanie electorală bate la uşă. La asta se gândesc şi politicienii Opoziţiei din Motru care îl suspectează de angajări politice chiar pe omul politic pus în capul trebii la UATAA Motru, adică pe Eugen Corcoaţă, cunoscut vicepreşedinte al PSD Motru. Corcoaţă este arătat cu degetul pentru că ar fi indicat ce persoane trebuie să treacă concursul de angajare pe cele 12 posturi vacante, la care s-au înscris peste 50 de candidaţi. Se vehiculează că PSD-ul şi PDL-ul şi-ar fi împărţit frăţeşte posturile în cauză, mai ales că se mizează şi pe o colaborare la fel în Consiliul Local.

Promisiuni de la Militaru

Corcoaţă recunoaşte doar un singur lucru, că ar fi fost ,,încercat” de mai multă lume pentru a asigura respectivilor, pe necinstite, un loc de muncă. Pesedistul, totodată consilier local, susţine însă că nu ar fi cedat, concursul pe post organizându-se ,,corect şi cinstit”. ,,Nici pe departe nu s-a făcut o împărţeală pe posturi între PSD şi PDL”, a declarat directorul UATAA, care menţionează însă că deputatul democrat-liberal din zonă i-a făcut însă o promisiune. ,,Militaru mi-a promis că se zbate pentru uzină”, a declarat directorul UATAA, fără alte explicaţii. ,,Politica se face însă dincolo de porţile unităţii”, a ţinut să asigure, de asemenea, Corcoaţă.

16 pe postul de dispecer

Corcoaţă povesteşte astfel că pentru organizarea concursului a avut trei săli puse la dispoziţia candidaţilor, 16 persoane înscriindu-se numai pentru postul de dispecer. Directorul spune, de asemenea, că a avut posturi de ingineri, două la număr, sudori şi lăcătuşi mecanici vacante la concurs. Acesta spune şi că după concurs a primit o singură contestaţie, de la o femeie, contestaţie care a fost soluţionată negativ, aceasta neavând câştig de cauză ca urmare a demersului său. Lucrările candidaţilor la concurs pot fi văzute de nemulţumiţi.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here