Angajarea psihiatrului la Turceni, amânată de comasare

216

salon turceniSpitalul Orăşenesc Turceni a scos la concurs un post de medic psihiatru. Din păcate, stabilirea datei susţinerii examenului a fost amânată din cauza problemei comasării şi reprofilării anumitor unităţi, de unde ar putea fi transferaţi specialişti.

Comasarea şi reprofilarea anumitor unităţi spitaliceşti din Gorj nu reprezintă o problemă numai pentru pacienţii şi angajaţii din respectivele spitale, ci şi pentru alte comunităţi. Spre exemplu Spitalul Orăşenesc Turceni nu poate să stabilească data de desfăşurare a concursului pentru ocuparea postului de medic psihiatru până când nu se va definitiva situaţia unităţilor sanitare propuse pentru comasare şi reprofilare. „Procedura de angajare a psihiatrului este blocată, deocamdată, şi aşa va rămâne până după 1 aprilie când se vor repartiza cadre medicale de la spitalele comasate şi reprofilate. Am vorbit la Ministerul Sănătăţii vizavi de concursul pentru ocuparea acestui post şi ni s-a transmis că într-o săptămână se va tranşa această problemă”, a explicat Mihaela Ceană, managerul Spitalului Orăşenesc Turceni.

Patru posturi de medic, vacante la Turceni

Pe lista posturilor vacante în spitalele gorjene, făcută publică de Ministerul Sănătăţii, Spitalul Orăşenesc Turceni figurează cu patru astfel de posturi. Concret, la unitatea spitalicească din Turceni, este nevoie de următoarele categorii de medici: unul pentru ATI, unul pentru Medicină Internă, unul pentru Epidemiologie şi, bineînţeles, un psihiatru. Despre toate acestea, Mihaela Ceană, managerul Spitalului Orăşenesc Turceni a spus: „eu am transmis o altă listă la Ministerul Sănătăţii (MS), cu mai multe posturi vacante, dar ni s-a spus că doar acestea au fost aprobate. Nu înţelegem nici noi cum s-a stabilit acest lucru şi aşteptăm noi reglementări privind aceste posturi vacante”.

Conform aceleiaşi liste, publicate de MS, la Spitalul Orăşenesc Turceni mai sunt vacante: 11 posturi de personal mediu sanitar, 4 de infirmieră, 1 de îngrijitoare.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here