Andrei şi Romanescu, “soldaţi” la Prefectură

179

andrei si marcelPrefectul Liviu Andrei, rămâne pe baricade la Prefectura Gorj. Deşi susţine că are mulţi colegi care îşi doresc ca el să revină în partid, Andrei susţine că doar dacă i se va cere ajutorul va pleca din Prefectură pentru a face munca la partid. Până la noi ordine însă, prefectul şi subprefectul Marcel Romanescu vor rămâne în această instituţie, urmând chiar, din aceste poziţii, să organizeze alegerile de anul viitor.

Prefectul judeţului, Liviu Andrei, şi-a schimbat intenţia de a părăsi rapid Prefectura Gorj pentru munca politică. Andrei susţine însă că nu a renunţat la ideea de a pleca din Prefectură, dar o va face doar dacă i se va cere ajutorul de la PDL. Întrebat dacă a mai luat o decizie din punct de vedere politic, prefectul a răspuns: “Liviu Andrei este prefectul judeţului, nu este politic. Rămânem la discuţiile care se vor purta la Bucureşti de către Guvernul României. În momentul în care ni se va cere ajutorul, atât eu cât şi subprefectul Marcel Romanescu vom achiesa cu cea mai mare deschidere. Dacă nu, vom rămâne, vom organiza alegerile, ne vom ajuta colegii, din toate punctele de vedere, şi bineînţeles vom rămâne pentru funcţii numite. Mă îndoiesc însă că se va întâmpla acest lucru. Dar, dacă se va întâmpla, vom rămâne, suntem soldaţi şi trebuie să respectăm regulamentele şi cerinţele care ne vin de la centru”.

Noiembrie nu aduce schimbări

Prefectul Liviu Andrei susţine însă că este dorit la PDL deoarece sunt destui colegi din organizaţie care îl vor acolo. De altfel, prim-vicepreşedintele partidului Dorin Filip i-a şi cerut asta, public, la o conferinţă de presă a organizaţiei “portocalii”. Filip îi transmitea lui Andrei să plece din funcţie chiar în această lună, asta pentru a avea timp să îşi pregătească o campanie electorală. “Sunt mulţi în PDL care îşi doresc să mă întorc acolo. Eu, repet, sunt prefectul judeţului, sunt în subordinea MAI şi voi respecta ordinele care îmi revin”, a completata Andrei.

Prefectul de Gorj şi-a manifestat, până nu demult, dorinţa de a candida pentru un post de parlamentar iar subprefectul pentru a intra în luptă pentru Primăria municipiului Târgu-Jiu.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here