Anchetă penală și la Bacalaureatul din Gorj: Profesorii şi afaceristul, sub control judiciar

398

După descinderile și anchetele declanșate deja de procurorii gorjeni și ofițerii Direcției Generale Anticorupție la școli din Bustuchin și Târgu Jiu în privința corectitudinii desfășurării examenelor de evaluare națională, acum a venit rândul câtorva dascăli implicați în recorectarea unor lucrări la Bacalaureat să dea explicații în sediul Parchetului Județean. Doi dintre ei și un părinte, un cunoscut om de afaceri din oraș, au și primit vineri noaptea ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, sâmbătă noaptea ei fiind însă lăsați în libertate și puși sub control judiciar.

20140712_144336Ancheta de acum îi vizează pe Gabriel Răscol, director al Liceului cu Program Sportiv din municipiu, pe Vasile Udroiu, de la Liceul Energetic, dar și pe omul de afaceri Nicu Crețu, patron al localului “Rebeca” din oraș. Toți trei au primit ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, ei fiind audiați pe parcursul zilei de vineri ore în șir în sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. În paralel, tot vineri, după afișarea notelor la contestațiile depuse la Bacalaureat, anchetatorii au făcut și percheziții la domiciliile acestora, ocazie cu care au ridicat cutii cu whisky, aparatură electronică, dar și plicuri cu mii de euro.
Percheziții s-au făcut și la alte două profesoare, una din Motru și alta din Târgu Jiu, membre în comisia de bac la care ar fi susținut examen cei doi băieți gemeni ai lui Nicu Crețu, ambele fiind lăsate să plece acasă după ce împotriva lor nu au existat probe care să le acuze de ceva ilegal. Crețu și cei doi dascăli au petrecut, în schimb, o noapte după gratii după ce nota unuia dintre băieți a fost mărită cu aproape un punct în urma contestației depuse de părinte.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAGemenii aveau medii bune, de 8 și 9, însă la română unul dintre ei a luat puțin peste 6, în urma contestației reușind să treacă de 7. Anchetatorii nu au făcut nici un fel de precizări despre dosarul pe care îl au în lucru, fiind de așteptat ca măcar azi Parchetul să ofere un punct de vedere oficial cu privire la cercetările ce îi vizează pe profesorii amintiți și pe omul de afaceri.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here