Anchetă în cazul bebeluşului mort în pântecele mamei

652

bebelus 2Cazul bebeluşului mort joi dimineaţa va fi anchetat la nivelul Spitalul Judeţean dar, potrivit directorului Florin Mergea, eventualele sancţiuni vor putea fi aplicate doar de Colegiul Medicilor. Până una alta, însă, Secţia ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean Gorj capătă un renume din ce în ce mai prost.
Scandalul care abia s-a iscat din cauza morţii unui bebeluş, nu este nici pe departe primul care a avut loc la Spitalul Judeţean Gorj. Totuşi, directorul Florin Mergea promite o anchetă internă: „Am făcut toate demersurile pentru a declanşa ancheta administrativă şi aşteptăm notele explicative ale colegilor.

Trebuie să vedem, în primul rând, dacă profesional a fost vreo problemă undeva”. De partea cealaltă, familia tinerei cere explicaţii pe care, cel mai probabil, nu le va primi. „Am fost la director, dar degeaba. Acum, fapta este consumată, tot ei or să iese deasupra. Se acoperă unii pe alţii”, a spus, cu durere în suflet şi în glas, Dorina Negrea, femeia care acum ar fi trebuit să îşi ţină în braţe nepoţelul nou născut. “Fata nu a putut să nască, dureri a avut dar nu s-a dilatat, a avut bazinul mic şi doctorii au zis că poate totuşi naşte pe cale naturală fără să o mai taie şi au lăsat-o aşa, în voia sorţii”, a mai declarat Negrea, care susţine, de asemenea, că sarcina depăşise termenul de nouă luni şi că, la un moment dat, copilul nu a mai mişcat în pântecele tinerei, cel mai probabil sufocându-se.

Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here