Anchetă de la fosta Regională CFR Craiova, pentru drezina deraiată pe Defileul Jiului

177

drezinaÎntre staţiile CFR Lainici şi Meri s-a înregistrat ieri un incident feroviar. O drezină, un fel de vagonet, folosită pentru depanarea reţelei electrificate a deraiat marţi, în jurul orelor 14.00, în timp ce echipa care lucrase în zonă se deplasa spre Târgu-Jiu.

Drezina a deraiat între cele două staţii iar un boghiu, un fel de roată a acesteia, a căzut în Jiu. Din acest motiv drezina nu a mai putut fi mişcată din loc, tocmai într-o zonă în care circulaţia feroviară se făcea pe o singură linie. Incidentul a fost raportat, dar abia trei ore mai târziu drezina a fost pusă în mişcare. În tot acest timp, atât acceleratul 1824 cât şi personalul 2094 au fost oprite în două staţii, călătorii aşteptând câteva ore remedierea defecţiunii. Incidentul va fi anchetat, câţiva reprezentanţi ai fostei Regionale CFR Craiova, devenită acum Centrul de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii Regional Craiova, deplasându-se încă de ieri la locul incidentului pentru a verifica cele întâmplate.

Timp de peste trei ore, practic, toată circulaţia feroviară pe Defileul Jiului a fost blocată, două trenuri, un accelerat şi un personal dar şi mai multe trenuri de marfă fiind staţionate în zonă deoarece calea ferată era ştrangulată de o deraiere a unei drezine. Trenul accelerat 1824 care circula dinspre Cluj spre Bucureşti Nord a fost oprit în staţia CFR Lainici, până la orele 17.00, deşi era aşteptat să ajungă în Gara Târgu-Jiu ieri, în jurul la orelor 15.40. De fapt la 15.50 trenul trebuia să părăsească gara Târgu-Jiu, dar salariaţii de aici anunţau că acceleratul va avea peste 100 de minute întârziere. Şi trenul personal 2094 trebuia să ajungă la 15.43 la Târgu-Jiu, acesta deplasându-se pe ruta Petroşani-Craiova. Trenul a fost însă staţionat la Pietrele Albe, având o întârziere de peste 120 de minute. Şi câteva marfare au fost staţionate din acelaşi motiv, până când s-a reuşit repunerea în circulaţie a vagonetului şi conectarea lui la energie electrică.

Calea feroviară, o vechitură

Nu numai utilajele folosite de salariaţii CFR sunt extrem de vechi, cum se pare că este cazul drezinei care a provocat ieri probleme în Defileu, toată calea feroviară din zonă este cu probleme. De altfel, salariaţii CFR susţin că totul s-ar datora traficului de marfă care se face în zonă şi lipsei investiţiilor. Până însă la un alt incident similar, atât călătorii cât şi angajaţii CFR sunt sceptici că problemele de acest tip se vor rezolva.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here