Analize contracost în Laboratorul DSP

321

Veniturile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) sunt întregite de efectuarea unor analize de laborator. Reprezentanţii unităţii confirmă faptul că Laboratorul este acreditat RENAR, costurile analizelor fiind cele impuse de Ministerul Sănătăţii.

Gorjenii au posibilitatea de a-şi face analize la preţuri acceptabile, în laboratorul DSP. Mii de analize sunt efectuate, anual, în laboratoarele Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, după cum confirmă reprezentanţii instituţiei. “În laboratorul nostru se fac, în general, analize microbiologice ale apei potabile şi determinarea infecţiei sifilis sau HIV, dar se pot face şi alte tipuri de analize. Unele dintre acestea sunt decontate de stat, fiind efectuate pentru spitalele şi instituţiile publice din judeţ, dar cele mai multe sunt cu plată, preţurile fiind stabilite de Minister”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Sumele obţinute în urma efectuării de analize reprezintă o sursă de finanţare a DSP, fiind incluşi în categoria “venituri proprii”.
Laboratorul de analize al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj este acreditat RENAR (Asociaţia de Acreditare din România), acreditarea atestând calitatea analizelor efectuate.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here