Amenzi şi suspendare temporară – Pentru baruri, magazine şi unităţi de alimentaţie publică

212

carciuma1Administratorii a două baruri din Târgu-Jiu şi din Stăneşti s-au ales cu o suspendare de 30 de zile a activităţii.

Motivele principale sunt acelea că la verificare, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au depistat faptul că în unităţi nu se respectau normele igienico-sanitare şi nici termenul de înregistrare sanitar-veterinară. „Când constatăm că nu sunt unităţi avizate, le închidem până la avizare”, a precizat directorul instituţiei, Ion Iliuţă. Acesta a menţionat faptul că patronii celor două baruri au primit şi amenzi de câte 600 de lei fiecare pentru manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Sancţiuni date în magazine

Alte 12 sancţiuni în valoare de 9.000 de lei s-au aplicat pe parcursul săptămânii trecute în trei magazine alimentare din Motru, un magazin în comuna Cătunele, două din Glogova, unul din Samarineşti, două magazine din Bumbeşti-Piţic, un altul din Alimpeşti şi încă unul din Târgu-Cărbuneşti. De altfel, inspectorii sanitar-veterinari gorjeni au dat două sancţiuni în târgurile săptămânale din Novaci şi Târgu-Jiu şi în două unităţi de alimentaţie publică din Motru. Amenzile s-au aplicat pentru manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare fără protecţie adecvată prin echipament, ustensile şi mănuşi de protecţie, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţiu neaprobat sanitar veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă. Acestora li s-au adăugat şi ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, precum şi neîntreţinerea spaţiilor de valorificare şi depozitare a produselor alimentare.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here