Amenzi de peste 84.000 de lei, aplicate de poliţiştii gorjeni

289

În cursul zilei de 11 martie, poliţiştii gorjeani au aplicat 320 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 84.000 lei, circa 260 dintre acestea fiind date participanţilor la traficul rutier. Tot marţi, poliţiştii au mai reţinut şi 10 permise de conducere.

Peste 200 de poliţişti şi jandarmi au acţionat marţi pe raza judeţului Gorj în scopul asigurării unui climat de siguranţă civică, prevenirii şi diminuării fenomenului infracţional în special în mediul rural, precum şi pe linia combaterii evaziunii fiscale. De asemenea, poliţiştii rutieri au continuat acţiunile pe şoselele din judeţ, pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Pe parcursul acestor acţiuni, oamenii legii au constatat mai multe infracţiuni şi abateri, sancţionate cu dosare penale şi amenzi în valoare de peste 84.000 de lei. „Au fost constatate şase infracţiuni, din care trei de natură economico-financiară, una pe linie judiciară şi două la regimul circulaţiei rutiere. Ca urmare a abaterilor constatate au aplicat 320 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 84.000 de lei. Dintre acestea, opt sancţiuni au fost aplicate conform prevederilor Legii nr. 61/1991 rep. pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, opt conform prevederilor Legii nr. 12/1990 rep., privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în timp ce 261 sancţiuni au fost aplicate participanţilor la traficul rutier, care nu au respectat prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 10 permise de conducere şi au retras 13 certificate de înmatriculare”, a precizat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Printre gorjenii care s-au ales marţi cu dosare penale se numără şi un tânăr de 20 de ani, din comuna Baia de Fier. El a fost depistat de poliţiştii Serviciului Rutier în timp ce conducea un autoturism pe str. Gheorghe Tătărascu din Târgu-Jiu, fără a poseda permis de conducere a autovehiculelor pe drumurile publice.
Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, fără a poseda permis de conducere. Tot marţi, poliţiştii Serviciului Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 40 ani, din Târgu-Jiu, care conducea un autoturism pe o stradă din municipiu, având o concentraţie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii au constituit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o alcoolemie peste limita legală.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here