Amendaţi pentru probleme tehnice

316

foto 005Conducătorii auto par să fie mai atenţi în trafic, în ultimul timp, dar stau rău la partea… tehnică. Astfel, cei mai multi dintre şoferii amendaţi în cadrul controalelor din ultima vreme au fost

sancţionaţi pentru neportul centurii de siguranţă dar şi pentru că maşinile pe care le conduceau prezentau defecţiuni tehnice.

În total au fost aplicate 104 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 25 000 lei, 11 şoferi fiind amendaţi pentru că nu aveau centura de siguranţă pusă, iar alţi 11 pentru că autoturismele lor aveau defecţiuni tehnice. Au mai fost opriţi şi amendaţi şi nouă conducători de taxi, opt şoferi care nu au respectat semnificaţia indicatorului ”Oprirea interzisă”, doi conducători auto care nu foloseau luminile de întâlnire pe D.E.79 şi cinci care nu au respectat regimul legal de viteză. De asmenea, nu au scăpat nici pietonii de la amenzi, 11 dintre aceştia fiind sancţionaţi pentru că au traversat prin loc nepermis, diferenţa de sancţiuni fiind aplicată pentru săvârşirea altor abateri. De asemenea au fost reţinute două permise de conducere, din care unul pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, unul pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric. Acestora li se adaugă şi două certificate de înmatriculare retrase.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here