Ambulanțieri din Gorj, prezenți la Oradea la aniversarea Zilei Naționale a Ambulanței

465

Duminică, 28 iulie, la Oradea a avut loc o amplă festivitate cu ocazia marcării Zilei Naționale a Ambulanței. Delegații din întreaga țară, precum și din județul nostru au fost prezente la manifestări.

Festivitatea de Ziua Națională a Ambulanței a reunit în Piaţa Unirii din Oradea peste 600 de angajaţi ai Serviciilor de Ambulanţă din toate judeţele, o parte în ţinute festive, alţii echipaţi de intervenţii, fiind aduse în piaţă în jur de 40 de ambulanţe. Dintr-un elicopter ce a survolat de două ori piaţa sărbătoriţii au primit petale şi trandafiri multicolori. De altfel, după întâlnirea centrală, o coloană formată din 70 de ambulanţe, plus o şalupă a SAJ Tulcea, au defilat prin centrul oraşului, pe un traseu stabilit de primărie.
Alte 20 de ambulanţe au ajuns în mai multe locuri din oraş pentru a acorda, timp de o oră, servicii gratuite de măsurare a tensiunii arteriale şi glicemiei.An de an, se stabilește câte un oraș din țară, unde se adună, pentru această festivitate, reprezentanți din toate județele țării.
Anul acesta, Oradea a fost cea care a găzduit reprezentanți ai serviciilor județene de ambulanță din toată țara. La manifestările de duminică de la Oradea au fost prezenți și reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Gorj. Constantin Mitroi, managerul SAJ Gorj, spune că la Oradea s-a deplasat o delegație formată din 13 membri: ,,Și Serviciul de Ambulanță Județean Gorj a marcat evenimentul prin deplasarea la Oradea a unui număr de 12 delegați și a vicepreședintelui Federației Naționale Ambulanța România, Ionel Ianc”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here